SRPSKE BANJE NUDE NAJLEPŠE AKVA PARKOVE ZA PORODICU: Cena ulaznice i od 300 RSD, a za decu je u većini sve BESPLATNO!
Foto: Promo

povoljno

SRPSKE BANJE NUDE NAJLEPŠE AKVA PARKOVE ZA PORODICU: Cena ulaznice i od 300 RSD, a za decu je u većini sve BESPLATNO!

Novčanik -

Banje u Srbiji su pravi dragulji koje naša zemlja poseduje. Ono po čemu su posebne su čist vazduh, prelepa priroda, lekovita svojstva. Posećene su i leti i zimi, ali većina banja je leti najposećenija, posebno one koje u svom sastavu imaju i akva parkove koji predstavljaju pravu atrakciju i za deci i za odrasle.

Poznato je da su banje u Srbiji čest izbor domaćih i stranih turista, među najpopularnije spadaju: Vrnjačka Banja, Sokobanja, Banja Ždrelo, Jošanička Banja. Upravo one u svom sastavu imaju i akva parkove koji su tokom letnje sezone domaćini velikog broja manifestacija.

Akva park Banje Ždrelo

Akva park u Banji Ždrelo je jedini koji je za posetioce otvoren tokom cele godine. Sastoji se od sedam bazena, od kojih su dva otvorena, četiri zatvorena i jedan bazen koji ima slanu vodu.

akva park, bazen, plivanje, leto, kupanje, bazeni
foto: Shutterstock

Pored akva parka u sastavu ove banje nalazi se i etno restoran. Ulaznice se kreću od 600 do 1.700 dinara. Dnevna ulaznica za decu iznosi 600, uz doplatu ležaljki 200 dinara, a za odrasle 1.500 plus 200. Pored odlične zabave koju pruža Banja Ždrelo, ona je idealna za odmor i lečenje velikog broja bolesti.

Akva park u Vrnjačkoj Banji

Vrnjačka Banja je možda i najpopularnija banja u Srbi. Posećena je tokom cele godine, a u njenom sastavu nalazi se i akva park. Osim njega, ova banja poseduje moderni spa i velnes centar. Ulaznica u ovaj akva park za odrasle iznosi 2.600 dinara, a za decu do 100 centimetara visine je besplatan ulaz.

Tokom letnje sezone u Vrnjačkoj Banji se organizuje veliki broj manifestacija koje su različitog sadržaja. Najčešće su to muzički i filmski program kao i različiti izleti u okolini banje.

Akva Park, Izvor, Arandjelovac
foto: KURIR

Akva park u Jošaničkoj Banji

Akva park u Jošaničkoj Banji nalazi se prirodnom ambijentu, sa svih strana okružen je zelenilom, odmah pored reke Jošanice. Temperatura vode u bazenima je 40 stepeni. Cena karte za odrasle je samo 300 dinara, a ulaz za decu do sedam godina je besplatan.

Ovo je jedan od najpovoljnijih akva parkova u Srbiji. Jošanička Banja poseduje kafić i restoran sa baštom. Radno vreme akva parkova je od devet do 18 časova.

Akva park u Sokobanji

Soko banja je još jedna od posećenijih banja u Srbiji. Nedaleko od ove banje nalazi se akva park Podine koji poseduje kupalište za decu i odrasle. Tokom sezone, on je domaćin velikog broja kulturnih i sportskih manifestacija.

U sklopu akva parka su i ležaljke, suncobrani i osveženje. Ulaznica je 700 dinara za odrasle, a za decu do 12 godina starosti 500 dinara.

BiznisKurir/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track