POSLE OVE SRPSKE BANJE VIŠE NIKO NEĆE IĆI NA BALI: Pravi raj na zemlji, a ima i lekovite izvore! Evo gde se tačno nalazi
Foto: Shutterstock

POSLE OVE SRPSKE BANJE VIŠE NIKO NEĆE IĆI NA BALI: Pravi raj na zemlji, a ima i lekovite izvore! Evo gde se tačno nalazi

InfoBiz -

Jugoistočna Srbija se može pohvaliti mnogim prirodnim lepotama i atrakcijama, a među njima nalazi se i jedno prelepo prirodno lečilište koje nosi ime Zvonačka Banja.

Smeštena je u neposrednoj blizini granice sa Bugarskom, na jednom području koje je ispunjeno pravim prirodnim čudesima kao što su zakonom zaštićena klisura reke Jerme u kojoj možete videti gnezda surog orla.

Od prestonice naše zemlje, Beograda, Zvonačka Banja je udaljena dobrih 360 kilometara u pravcu jugoistoka. S obzirom na nadmorsku visinu od 630 metara na kojoj se nalazi ovo prelepo prirodno lečilište Zvonačka Banja, ona se ubraja u najviše banje naše zemlje.

Poznato je da su lekoviti potencijali ovih prostora bili poznati čak i starim Rimljanima. Izvori tople, mineralne, lekovite vode u Zvonačkoj Banji izviru sa dubina od 550 metara i temperature su oko 28 stepeni.

izvor, potok
foto: Profimedia

Ove vode iskorišćavaju se u terapijske svrhe kako pijenjem tako i kupanjem i koriste se u tretmanima mnogih bolesti, kao što su:

  • Nervne bolesti (neuralgije, psihoneuroze, neurastenije, vegetativne neuroze);
  • Razni oblici reume (degenerativni, zapaljenski, zglobni, hronični);
  • Bolesti lokomotornog aparata;
  • Problemi sa kičmenim stubom;
  • Upalne promene na očima;
  • Problemi sa povišenim krvnim pritiskom;
  • Klimakterične tegobe;
  • Problemi sa perifernom cirkulacijom.

Takođe, ova banja je poznata i po svom nesvakidašnjem izgledu, za koji kažu da podseća na Bali. Budući da se ogroman bazen nalazi u dvorištu napuštenog hotela, koji je u upotrebi tokom sezone, okolina koju nudi ovo mesto je nestvarno za sve posetioce.

@ankaplaninarka Od Zvonačke banje ostao je napušten hotel i ovaj spoljašnji bazen koji radi tokom letnje sezone. Svi se oduševljavmo infinity bazenima u džungli na Tajlandu i Baliju, a nismo ni svesni kakav potencijal za banjski turizam postoji u Srbiji.. #tiktoksrbija #srbijatiktok🇷🇸 #fypシ゚viral #viraltiktok #serbia🇷🇸 #istocnasrbija #srbijaturizam #serbiatourism #planinarenje ♬ original sound - Beauty sharer

BiznisKurir/Banje u Srbiji/TikTok

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track