OVA SRPSKA BANJA PREMAŠILA JE I ZLATIBOR I KOPAONIK: U njoj se traži krevet više, a možete da noćite za svega 2.300 RSD
Foto: Shutterstock

OVA SRPSKA BANJA PREMAŠILA JE I ZLATIBOR I KOPAONIK: U njoj se traži krevet više, a možete da noćite za svega 2.300 RSD

InfoBiz -

Kako je rečeno iz HORES-a, Vrnjačka Banja trenutno važi za najprivlačniju turističku destinaciju u Srbiji, a cena noćenja se kreće već od 2.300 dinara.

- Vrnjačka Banja je preskočila Zlatibor gde se malo preteralo sa urbanizmom - poručuje direktor Poslovnog udruženja hotelsko ugostiteljske privrede Genov Hores za naš portal.

Noćenje već od 2.300 dinara

Vrnjačka Banja nalazi se na skoro tri sata od Beograda, a ako ove godine planirate letovanje u Srbiji, možda je baš ona pravi izbor za vas.

Noćenje se početkom jula kreće od 2.300 dinara za apartmanski smeštaj za dve osobe, dok cena u hotelskom smeštaju sa doručkom ide od 7.000 dinara.

srpski dinar, dinari, novac, pare
foto: Shutterstock

Šta može da ponudi Vrnjačka Banja?

Ovu banju neformalno nazivaju i Kraljicom banjskog turizma. Od davnina je bila poznata po svojim lekovitim izvorima, prelepim šetalištima sa 20 mostova, a svaki ima svoju posebnu priču.

Tokom jula, u Vrnjačkoj Banji se održava i Karneval, koji okuplja brojne turiste. Na raspolaganju vam je otvoreni bazen, brojna etno domaćinstva u blizini, Zoo vrt, a kako je banja omeđena Gočom, od nedavno je tu i Gočki ranč.

Goč, planina Goč
foto: Shutterstock

Ove lokacije se nalaze u blizini

Planina Goč udaljena je od banje na oko 15 kilometara, piše srbijaodmor. Idealna je za šetnju, piknik, berbu šumskih plodova, lekovitih trava i slično.

U blizini su i manastir Ljubostinja, Studenica i Žiča, kao i planina Stolovi - odakle nastaju sve one prelepe fotografije sa divljim konjima.

Takođe, tu je i Zapadna Morava, gde možete pecati i šetati sa porodicom.

BiznisKurir/Telegraf Biznis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja