JELENA UŠTEDELA 2.000 € NA OVOM PUTOVANJU: Sve je sama organizovala, a za male pare ostala je čak 15 noći u ovoj zemlji iz snova!
Foto: Shutterstock

JELENA UŠTEDELA 2.000 € NA OVOM PUTOVANJU: Sve je sama organizovala, a za male pare ostala je čak 15 noći u ovoj zemlji iz snova!

Novčanik -

U današnje vreme sve više putnika razmatra samostalno organizovanje putovanja u Japan, umesto da se oslanja na aranžmane putničkih agencija.

Za mnoge, ovaj izbor pruža značajne finansijske uštede. Prema rečima iskusnih putnica poput Jelene, samostalno planiranje putovanja u zemlju izlazećeg sunca može rezultirati uštedom i do 2.000 evra.

- Povratna avio karta za dve osobe bila je 1.600 dolara, što znači oko 800 dolara po osobi. Karte sam rezervisala oko četiri meseca unapred preko aplikacije. Smeštaj je ukupno bio oko 1.100 evra za 15 noćenja, a 16 dana. Za Kijoto nas je koštao 384 evra za pet noćenja, a sve ostalo bilo je za Tokio I deset noćenja – objašnjava Jelena.

putnici, kofer, putovanje, aerodrom, avion
foto: Shutterstock

Kako ističe, jedna od skupljih stvari je njihov prevoz, a naročito brzi voz.

- Po osobi od Tokija do Kijota morate da izdvojite 95 dolara. Sve u svemu, hrana, piće, atrakcije I ostali troškovi su, manje-više, kao što su i u Srbiji, a možda čak i jeftiniji – zaključuje TikTokerka.

Budući da je ovo putovanje sama organizovala, Jelena tvrdi da na ovaj način može da se uštedi i do 2.000 evra, u odnosu na ono kako biste prošli da ste ovo zadovoljstvo prepustili stručnjacima u agenciji.

@gdemevodis U zavisnosti od destinacije, nekada biram da idem preko agencije, a nekad organizujem sama 😍 Japan sam gledala prvo preko agencija, ali bilo mi je izazovno da sama organizujem, i na kraju je ispalo mnogooo jeftinije 🥳 Japan je zemlja koju sam godinama želela da posetim, i iskreno vredna je svoje popularnosti u svakom smislu 🇯🇵 #japan #putujapan #savetizaputovanja #dalekedestinacije #putovanja ♬ original sound - ysaniiieee

BiznisKurir/TikTok

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja