NUDE IM POČETNU PLATU 750 € I NIKO NEĆE DA RADI: Obezbeđen smeštaj i hrana, dva slobodna dana i opet ništa! Crnogorci u problemu
Foto: Stefano Lunardi / Olive images / Profimedia, Shutterstock

NUDE IM POČETNU PLATU 750 € I NIKO NEĆE DA RADI: Obezbeđen smeštaj i hrana, dva slobodna dana i opet ništa! Crnogorci u problemu

Novčanik -

Nedostatak sezonskih radnika muči brojne države u svetu i regionu, naročito pred letnju sezonu. Takav slučaj je i u Crnoj Gori, nedostatak radne snage brine sve ugostitelje, tako da nije ni čudo što su društvene mreže prepune oglasa za posao.

Na društvenoj mreži Instagram, osvanuo je oglas u kojem poslodavac traži sobaricu za rad u jednom hotelu na primorju. U oglasu je navedeno da je obezbeđen smeštaj, hrana i dva slobodna dana.

- Potrebna sobarica za rad u hotelu u blizini Budve. Početna plata 750 evra. Obezbeđen smeštaj i hrana u sklopu objekta, 40 sati nedeljno, dva slobodna dana. Obavezno poslati CV sa fotografijom - napisano je u oglasu.

evro, evri, novi evri
foto: Reuters

Manjak sezonskih radnika u Crnoj Gori postao hronični problem

Kako prenose "Vijesti", iako su plate i dnevnice veće nego prethodnih sezona, radnici iz Crne Gore odlaze na primamljivije destinacije na kojima mogu da zarade više novca i imaju bolje uslove za rad.

Iz Zavoda za zapošljavanje tvrde da je prošle godine nedostajalo oko 20 hiljada sezonskih radnika, a slične brojke, nažalost, očekuju i u ovoj.

BiznisKurir/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja