VLASNIK KAFIĆA PLAĆA 300 € SVAKOM KO MU REŠI OVAJ PROBLEM: Deluje jednostavno, a niko da mu pritekne u pomoć! Rešio da odreši kesu
Foto: Shuterstocktock

VLASNIK KAFIĆA PLAĆA 300 € SVAKOM KO MU REŠI OVAJ PROBLEM: Deluje jednostavno, a niko da mu pritekne u pomoć! Rešio da odreši kesu

Novčanik -

Suočen sa nedostatkom radnika, vlasnik lokala je dao oglas i ponudio vaučer od 300 evra svakome ko uspe da mu pronađe osobu koja će biti angažovana u njegovom lokalu.

Priča vlasnika kafića u centru Aoste, gradića na severozapadnom delu Italije, blizu granice sa Francuskom i Švajcarskom, oslikava trenutno stanje na tržištu radne snage u ovom delu Evrope.

Ponudu za posao objavio je na društvenim mrežama:

- Da li imate rođaka ili prijatelja koji nije baš društven? Javite nam i pošaljite biografiju. Ako bude angažovan rado ćemo vam se zahvaliti na pomoći, dajući vam vaučer od 300 evra koji možete da potrošite u 'Sent butu' ili 'Bloker storu' - pisalo je u oglasu.

evro, evri
foto: Shutterstock

Kaže za Luka Tentoni, vlasnik bistroa kako više ne zna na koji način da pronađe zaposlene.

- Postavili smo oglase, uložili brojna ulaganja na specijalizovane sajtove i društvene mreže, ali u ovom trenutku, dobili smo samo jedan odgovor - kaže za Luka Tentoni, vlasnik bistroa, prenosi Republika.

Nastavlja da zna dobro da je skoro svuda takva situacija, što primeti iz dijaloga sa kolegama, ali sada samo neko dolazi da traži vikend. Kako navodi, nude stalne i stalne trgovinske ugovore, ali izgleda da nikoga nije briga.

ugovor, potpisivanje ugovora
foto: Shutterstock

- Sve je počelo da se menja od oktobra 2023. godine. Već smo imali početne poteškoće sa zatvaranjem `Via Garibaldi`, onda je jedna osoba otišla u Švajcarsku, drugi su odlučili da promene svoj život i tako smo morali da smanjimo broj radnih sati nedeljno. Nakon Kovida, imali smo rast od 25 odsto, a sada smo na minus 50 odsto - objašnjava vlasnik lokala.

kurir.rs/BIZLife/Politika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track