I NAJBOGATIJI STREPE OD OVOG KVARA: Omiljeni model automobila mnogima zadaje muku, zamena jednog dela košta kao nečiji ceo auto!
Foto: Shutterstock

preteruju

I NAJBOGATIJI STREPE OD OVOG KVARA: Omiljeni model automobila mnogima zadaje muku, zamena jednog dela košta kao nečiji ceo auto!

Novčanik -

Unikatni Mercedesov model prošlog leta je napunio dve decenije od početka proizvodnje i još uvek je jedan od najpoželjnijih superauta današnjice.

SLR je vrhunac inženjeringa koji je Mercedes zajednički razvio s McLarenom, pa je njegovo održavanje glavobolja i za najbogatijeg vlasnika.

Svako ko kupi superautomobil zna šta ga čeka, odnosno trebalo bi da zna. Čak i najbogatiji vlasnici to saznaju onog dana kada njihovi ljubimci moraju proći održavanje i inspekciju u ovlašćenim servisima.

Mercedes, Kurir Test
foto: KURIR

Ekskluzivni Mercedes SLR McLaren, koji je prošlog leta napunio dve decenije od početka proizvodnje, savršen je primer šta znači pokazivati se pred komšijama i poznanicima.

Dvosed, koji je Mercedes razvio s McLarenom, a kojih je proizvedeno svega 2.157 primeraka i koji je tada koštao vrtoglavih 300.000 evra, pravi je problem i za najsolventnije vlasnike. Naime, servis kočnica može dostići skoro polovinu vrednosti ovog skupocenog modela koliko je koštao između 2003. i 2009. godine.

evro, evri
foto: Shutterstock

U ponudi za zamenu kočionih diskova i pločica za SLR iz 2005. godine, koji je službeni zastupnik u SAD poslao klijentu, za takav servis se traži nešto više od 120.000 dolara.

kurir.rs/BIZLife

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja