ZBOG RADNIKA 'NA CRNO' MOŽETE DA DOBIJETE OGROMNU KAZNU: Kreću se do 2 MILIONA RSD, a evo ko bi najviše ispaštao
Foto: Shutterstock

kazne

ZBOG RADNIKA 'NA CRNO' MOŽETE DA DOBIJETE OGROMNU KAZNU: Kreću se do 2 MILIONA RSD, a evo ko bi najviše ispaštao

Novčanik -

Sigurno su se mnogi našli u situaciji da nisu prijavili radnika u svojoj firmi i time rizikovali da budu oštro kažnjeni. Neki nisu ni svesni da te kazne mogu da idu od 800.000 do čak dva miliona dinara.

Kako bi vam bilo jasnije, Ivan Obućina je na svom TikTok profilu, na kom, inače, informiše ljude o svim nejasnoćama zakona, objasnio kolike su kazne za nezakonito zapošljavanje u različitim okolnostima.

hiljadu dinara, novac u rukama, dinari, srpski dinari, novac, pare
foto: Shutterstock

- Kazna za neprijavljenog radnika je katastrofalno visoka. Ukoliko te inspektor zatekne sa nekim licem koje nešto radi po firmi, a nije zaključen ugovor o radu, ugovor o dopunskom radu, ugovor o delu, kao ni PP ugovor, ili bilo šta drugo, može lagano da ti napiše kaznu između 800.000 i 2.000.000 dinara, što je kazna za pravno lice, odnosno od 300.000 do 500.000 za preduzetnika i plus može odgovorno lice da sankcioniše 50.000 dinara - zaključuje Obućina.

@knjigar_strasni "⚠️ Nezakonito zapošljavanje može biti skupo! 😱 Pogledaj kako visoke su kazne i zaštitite svoj posao! #preduzetnik #biznis #poslodavac #zaposleni #zakonoradu #Inspekcija ♬ i like the way you kiss me - Artemas

kurir.rs/TikTok

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja