ROKO OTKRIO KOLIKE SU PLATE KUVARA U NEMAČKOJ: Svaki prekovremeni rad je plaćen, a zarada ide i do nekoliko hiljada € mesečno!
Foto: TikTok/berlininsajder

podelio tačan iznos

ROKO OTKRIO KOLIKE SU PLATE KUVARA U NEMAČKOJ: Svaki prekovremeni rad je plaćen, a zarada ide i do nekoliko hiljada € mesečno!

Novčanik -

Najpopularniji posao u Nemačkoj za Balkance je rad u kuhinji. Svi se pitaju kako se kreću plate za ovo zanimanje, a mladi Roko je otkrio za jedan TikTok nalog da kao vrhunski kuvar možeš mesec da završiš i sa 4.000 evra u džepu.

Roko je šef kuhinje u jednom restoranu u Berlinu, te je opisao kako izgleda jedan njegov radni dan.

- Moje radno vreme je dnevno osam sati, s tim da se svaki prekovremeni rad dodatno plaća. Što se tiče rada, nema velike razlike, samo što je u Nemačkoj mnogo bolje plaćen taj posao. Jako je traženo ovo zanimanje, ali teško je naći dobrog kuvara - priča šef Roko.

@berlininsajder Kako je biti kuvar u Berlinu otkriva nam Roko @rokoculina. A vi pišite vaša iskustva… i koji posao vas interesuje. Hvala Roko na odvojenom vremenu🤍! #zivotunemackoj #posaounemackoj #zivotunjemackoj #posaounjemackoj #srbija #hrvatska #nemacka #bosna #makedonija #crnagora #balkanci #balkanciunemackoj #berlininsajder #balkantikok #kuvarunemackoj #kuharunjemackoj ♬ Tarantella napoletana - Andrea Colombari

Na pitanje da li se isplati dolaziti u Nemačku i baviti se ovim poslom odgovorio je sledeće:

- Ako ljudi imaju neki cilj koji žele da ostvare u nekom kraćem vremenskom roku, nego što će to ostvariti na Balkanu, svakako da, ali na duži period ja, ipak, biram Balkan.

evro, novac, pare, evri
foto: Shutterstock

Kada je reč o zaradi, bio je kratak i jasan. U skladu sa kvalitetom rada, može da se ostvari i nekoliko hiljada evra mesečno.

- Ako ste vrhunski kuvar, možete doći i do 4.000 evra mesečno - zaključuje Roko.

kurir.rs/TikTok

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja