STIŽE BONUS U APRILU ZA ZAPOSLENE U OVOJ NEMAČKOJ KOMPANIJI: Dobiće ga više od 7.000 €, a uslove ispunjava već 90.000 ljudi
Foto: Shutterstock

uspešni

STIŽE BONUS U APRILU ZA ZAPOSLENE U OVOJ NEMAČKOJ KOMPANIJI: Dobiće ga više od 7.000 €, a uslove ispunjava već 90.000 ljudi

Novčanik -

Nakon rekordnog bonusa prošle godine, zaposleni u Mercedes-Benzu koji su obveznici kolektivnih ugovora dobiće i ove godine pozamašan iznos u aprilu. Kako su objavili u Mercedes-Benzu, zaposleni će dobiti do 7.300 evra.

Solidan finansijski rezultat za poslovnu 2023. godinu garantuje da će zaposleni biti i veoma nagrađeni. Očekuje se da će radnici koji ispunjavaju uslove dobiti do 7.300 evra. Konačni iznos još uvek zavisi o konačnim rezultatima prethodne finansijske godine, koji se utvrđuju u martu.

Podela dobiti dobrovoljna je usluga kompanije i oko 91.000 zaposlenih koji ispunjavaju uslove u području kolektivnog pregovaranja u Nemačkoj to će primiti uz svoju platu za april 2024. godine.

euro, novac, pare
foto: Shutterstock

- Fascinantna vozila, inovativne tehnologije i finansijska snaga temelj su uspešne transformacije naše kompanije. I oni su rezultat izvanredne predanosti Mercedes-Benz tima u vrlo izazovnom tržišnom okruženju. Uz punu predanost, naše kolege su ponovno dale značajan doprinos uspehu naše kompanije u 2023. godini. Stoga, zadovoljstvo nam je što i ove godine isplaćujemo udeo u dobiti, za koju se očekuje da će ponovo biti rekordna. Veliko hvala svim našim kolegama koji čine uspeh Mercedes-Benza mogućim - kaže Sabine Kohleisen, službenica za ljudske resurse i direktorka rada u Mercedes-Benz Group AG.

Takođe, napominje da su prošle godine, u teškom okruženju, njihovi zaposleni još jednom pokazali da se kompanija može osloniti na njih.

Mercedes, mercedes E-klase, mercedes E class, mercedes E klase 2021, E klasa, vozili smo mercedes E klasa, test mercedes E klasa
foto: Privatna arhiva

- Kao zahvalnost za izvanredno izvođenje i visoki nivo fleksibilnosti koju su naše kolege pokazale u 2023. godini, njihova će izuzetna predanost ponovo biti nagrađena udelom u dobiti, za koji se očekuje da će biti rekordan iznos. Uspešna raspodela dobiti ne nagrađuje samo predanost i naporan rad naših zaposlenih, već i njihovu lojalnost i odlučnost da prevladaju izazove i postignu ciljeve - kaže Ergun Lümali, predsednik Glavnog radničkog veća Mercedes-Benz Group AG.

Mercedes-Benz od 1997. ima pravilo podele dobiti za kolektivno ugovorene zaposlene. Za finansijsku godinu 2022. zaposleni koji ispunjavaju uslove dobili su bonus do maksimalnog iznosa od 7.300 evra. Prošle godine uprava društva i radničko veće dogovorili su preusklađivanje obračuna za dobrovoljno sudelovanje u dobiti iz poslovne 2023. godine.

kurir.rs/Fenix-magazin/MD

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja