ISPLAĆENI MILIONI NA RAČUNE OSIGURANIKA, SVI SE PITAJU DA LI SU NA SPISKU: Osiguravajuća kuća zahteva novac nazad ZBOG OVOGA
Foto: Shutterstock

oparili se

ISPLAĆENI MILIONI NA RAČUNE OSIGURANIKA, SVI SE PITAJU DA LI SU NA SPISKU: Osiguravajuća kuća zahteva novac nazad ZBOG OVOGA

Novčanik -

Holandska zdravstvena osiguravajuća kuća CZ zahteva da korisnici vrate milione koji su im isplaćeni zbog kompjuterske greške.

Greška u softveru koji automatski obrađuje stranice sa deklaracijama o osiguranju CZ-a dovela je do toga da su desetine hiljada klijenata dobile veće nadoknade od onoga na šta su ostvarivali pravo tokom 2022. i 2023. godine.

CZ sada zahteva da se novac vrati, a u pitanju su milioni evra.

Greška uključuje procene cena stomatoloških tretmana za osobe koje su se dodatno osigurale za ovu svrhu.

novac, evri, pare
foto: Shutterstock

To osiguranje se odnosi na pokriće za stomatološke tretmane koji su bili rezultat nesreće, a u nekim slučajevima CZ je platio intervencije koje nisu bile povezane sa nesrećom, prenosi NL tajms. CZ je objavio da je "došlo do greške u našim sistemima" u pismu koje je poslato relevantnim klijentima krajem januara. Osiguravajuća kuća je, takođe, istakla da će povratiti novac i izvinila se zbog neprijatnosti. - Činjenica da klijenti nisu krivi za grešku nije razlog da osiguravajuća kuća ne povrati novac - rekao je portparol CZ.

krediti, banke, osiguranje, Efektiva
foto: Shutterstock

Takođe, naglasio je da, ako CZ ne uzme novac nazad, od klijenata koji su dobili više, svi osiguranici bi platili grešku, "a to nije fer" i dodao je da će većina osiguranika morati da otplati svega nekoliko desetina evra.

kurir.rs/alo.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track