FLAŠICU VODE PLAĆALI KAO KRIGLU PIVA: Paprene cene na dečijem karnevalu, a ko je bacio pogled na jelovnik KNEDLA MU ZAPELA U GRLU
Foto: EPA/Ilustracija

cenovni šok

FLAŠICU VODE PLAĆALI KAO KRIGLU PIVA: Paprene cene na dečijem karnevalu, a ko je bacio pogled na jelovnik KNEDLA MU ZAPELA U GRLU

Novčanik -

Sezona karnevala polako, ali sigurno dolazi. Više nemačkih medija objavilo je informaciju kako je na dečjem karnevalu u nemačkom gradu Minhenu voda koštala 14,90 evra.

Roditelji su doživeli cenovni šok na događaju za decu, koji se održao u luksuznom hotelu Bayerischer Hofu.

To što sad sve poskupljuje nije ništa novo. Mnogi su se već navikli na rastuće cene prilikom kupovine ili u restoranima, iako nevoljno. Međutim, ako ste pogledali jelovnik na karnevalu Pumuckl Ballu prošle nedelje u luksuznom hotelu Bayerischer Hof, verovatno vam je knedla zapela u grlu.

novac, pare, pozajmica
foto: Profimedia

Sok osam, a torta 9 evra

Kako saznaje “tz”, flaša vode od 0,75 litara koštala je paprenih 14,90 evra. Poređenja radi, na Oktoberfestu ste prošle godine za kriglu piva u proseku morali da izdvojite 14,29 evra.

Samo u dva šatora na Oktoberfestu platili ste pivo 14,90 evra i 17,40 evra. Svuda je litar piva bio jeftiniji od vode na dečjem karnevalskom balu, pišu nemački mediji.

Ni cene ostalih pića nisu bile baš niske. Kako piše “tz”, pola litre špezija ili soka od jabuka koštalo je osam evra, krofna, posuta ili glazirana, 6,50 evra. “Pinocchio ice cream sundae” s tri kuglice, uključujući Smarties i kornet sladoleda bio je dostupan za 11,50 evra, a komad torte za 9.

Organizator prebacuje odgovornost na Bayerischer Hof

Ako ste hteli nešto “pravo” da pojedete, morali ste da imate najmanje 17,50 evra u džepu. Toliko je koštao burger, koje je najjeftinije jelo na karnevalu. Uzalud su posetioci tražili porciju krompirića ili nešto slično, pišu nemački mediji.

Za cene je odgovoran sam Bayerischer Hof, a ne karnevalska zadruga Narhalla kao organizator, navode nemački mediji. Sam Bayerischer Hof nije se oglasio o ovim visokim cenama.

kurir.rs/Fenix-magazin/SČ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track