U OVOM EVROPSKOM GRADU KAFA SE MOŽE POPITI ZA SVEGA 1 €: Stanovi povoljniji nego u Srbiji, a cene u marketima znatno NIŽE
Foto: TikTok

da ne poverujete

U OVOM EVROPSKOM GRADU KAFA SE MOŽE POPITI ZA SVEGA 1 €: Stanovi povoljniji nego u Srbiji, a cene u marketima znatno NIŽE

Novčanik -

Lisabon ne spada u skuplje evropske gradove, ali su u poslednje vreme skočile cene hrane u restoranima, nekretnina, smeštaja i prevoza. Međutim, i dalje nije toliko skup, a mnoge stvari su čak i jeftinije nego u Srbiji.

Dva popularna influensera posetili su ovaj grad sa najviše sunčanih dana u Evropi i prikazali svojim pratiocima kako se kreću cene kod njih.

Kada je reč o prevozu, kako navode, pojedinačna karta košta 1,65 evra i dodatno kartica od 0,5 evra koju dopunjavate, ali najviše se isplati dnevna karta koja staje od 6,80.

00:59

Da li je Lisabon skup i kakve su cene?

- Cene u restoranima su okvirno od 15 evra, pa naviše. Burgeri su od 12 do 20, tapasi su oko 10, a znatno su povoljniji restorani brze hrane. Dobra opcija vam je da jedete u marketu, ukoliko nećete da dajete po 20 evra u restoranu - započinju oni.

Ono što je sve iznenadilo u ovom gradu je cena kafe, koja je svuda oko jedan evro, dok je čuvena Pastel de Nata oko 1,30.

- Vino je od tri evra i sipaju pošteno. Ono je povoljno i u kafićima i u marketima, ali ima i onih skupih, s obzirom na ponudu, tako da ćete naći i ona od par hiljada evra. Kao što je jedno bilo u ponudi za 3.950 evra - pričaju influenseri.

Kažu kako su marketi generalno povoljniji nego kod nas. Nekretnine su kao i u Srbiji, a ima i povoljnijih.

- Na kraju, možemo reći da je Portugal pristupačan za svačiji džep - zaključuju oni.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track