KILO BRAŠNA NIJE NI 60 DINARA, OTKUD OVOLIKA CENA SLAVSKOG KOLAČA?! Domaćice pobesnele, na dan slave se šokirale zbog cene (FOTO)
Foto: Ana Paunković

papreno!

KILO BRAŠNA NIJE NI 60 DINARA, OTKUD OVOLIKA CENA SLAVSKOG KOLAČA?! Domaćice pobesnele, na dan slave se šokirale zbog cene (FOTO)

Novčanik -

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Svetog arhangela Mihaila poznatijeg kao Aranđelovdan, koja je druga najčešća slava u Srbiji, odmah posle Svetog Nikole.

Kao i svake godine, kako bi slavska trpeza bila upotpunjena, najvažniji deo nje je slavski kolač, a mnoge domaćice su šokirane njegovom ovogodišnjom cenom koja se kreće od 1.300 do čak 2.000 dinara u pojedinim prestoničkim pekarama.

Mnoge domaćice koje ne žele ili ne umeju da umese slavski kolač odlučuju se za kupovinu, ali zbog ovogodišnje cene pojedine su odlučile da ipak same naprave kolač.

U pojedinim beogradskim pekarama, kako je Kurir već pisao cena kolača dostiže čak 2.000 dinara, dok poručivanje kod pojedinih žena koje se bave time košta od 1.300 dinara.

Slavski kolač
foto: Kurir TV

Tako se u jednoj leskovačkoj Fejsbuk grupi pojavila objava domaćice koja se bavi pripremom različitih testa za svečane prilike pa i slave u kojoj se navodi i ovogodišnja cena slavskog kolača.

- Ako je neokom potrebno za danas imam viška jedan slavski kolač 1.300 dinara i kiflice 700 grama posne i jedan kilogram sa šunkom cena 800 dinara - navodi se u objavi uz fotografije kiflica i slavskog kolača.

slavski kolač
foto: Printskrin/Facebook

Međutim, mnoge domaćice koje su se pre slave raspitale za cene odlučile su da ipak same omese kolač, dok one koje nisu šokirane su zbog ovolikog poskupljenja.

- Uvek sam do sada kupovala slavski kolač i sećam se kada je koštao 500 dinara. Razumela bih da onaj lepo ukrašeni košta i do 1.000 dinara, ali sve preko toga je zaista nerealna cena te je bolje da ga umesim pa kako god da ispadne nego tolike pare da daje. Kilogram brašna nije ni 60 dinara, otkud onda cena slavskog kolača 1.300 dinara - priča nam jedna domaćica iz Leskovca.

Kurir.rs

Bonus video:

07:10

ČUDA SE OSTVARUJU KO VERUJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track