OVA GRUPA GRAĐANA DOBIJA PO MINIMUM 109.000 DINARA: Prijavljivanje je počelo, a pomoć ide i do 327.000 dinara! Evo od čega zavisi!
Foto: MONDO/Uroš Arsić

VAŽNO!

OVA GRUPA GRAĐANA DOBIJA PO MINIMUM 109.000 DINARA: Prijavljivanje je počelo, a pomoć ide i do 327.000 dinara! Evo od čega zavisi!

Novčanik -

Svi roditelji trojki, četvorki, petorki, šestorki i duplih blizanaca imaju pravo na stalnu novčanu naknadu iz gradske kase Grada Beograda, koja se isplaćuje jednom godišnje.

Sekretar za socijalnu zaštitu Grada Beograda Petar Jordanović kaže da će roditeljima biti uplaćeno od jedne do tri prosečne plate, a da je prijavljivanje počelo.

- Grad Beograd preko Sekretarijata za socijalnu zaštitu obezbeđuje novčanu pomoć roditeljima koji imaju trojke, četvorke, petorke, šestorke i duple blizance. Novčana pomoć iznosi u visini jedne prosečne plate Grada Beograda, oko 109.000 dinara. Predškolci dobijaju jednu prosečnu zaradu, osnovci dve i srednjoškolci dobijaju tri - rekao je Jordanović za TV Prva i dodao:

škola, knjige, Roditeljielji, novac, pare
foto: Shutterstock

- Prijavljivanje se vrši u Centrima za socijalni rad na opštinama na kojima se nalaze porodice. To je lepa akcija s obzirom da smo prošle godine imali 108 porodica koje us dobile tu vrstu pomoći odnosno negde oko 345 dece. Grad je izdvojio sredstva i pomaže na neki način porodicama kako bi im bar malo olakšao.

Postavlja se pitanje da li roditelji koji imaju troje, četvoro i petoro dece različitih uzrasta imaju pravo na pomoć.

- Ovo se ne odnosi na porodice koje imaju troje dece, nego na porodice koje imaju trojke, četvorke, duple blizance. Petorke i šestorke još nismo imali, ali se nadamo da će ih biti. Rešenje i isplate novca idu jako brzo. To je odlično regulisano u poslednje vreme da sva rešenja koja stižu za bilo koju vrstu usluge koje Sekretarijat za socijalnu zaštitu pruža se vrlo brzo isplaćuju. Mi nemamo rok za koje vreme treba da se prijavite, ali i ako ga bude niko neće ostati uskraćen za tu vrstu pomoći - kazao je Jordanović.

Podsetimo, ova stalna novčana pomoć je predviđena članom 68 Odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite Grada Beograda i to:

  • roditelji dece predškolskog uzrasta - u iznosu od jedne prosečne zarade,
  • roditelji dece osnovnoškolskog uzrasta - u iznosu od dve prosečne zarade,
  • roditelji dece koja pohađaju srednju školu do kraja školovanja, a najduže do 20. godine života, pod uslovom da se finansiraju iz budžeta Republike Srbije i da sva deca pohađaju srednju školu - u iznosu od tri prosečne zarade.

Kurir.rs

Bonus video:

02:20

PENZIJE SE POVEĆAVAJU ZA PREKO 10 ODSTO?! Direktor PIO fonda: Iznos se usklađuje sa inflacijom i punjenjem budžeta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track