U TOSKANI PRASEĆE PEČENJE IDE KAO ALVA: Pogledajte šta naplaćuju 6 €, pa ovo nema nigde (VIDEO)
Foto: Kurir

ništa bez dobre prasetine

U TOSKANI PRASEĆE PEČENJE IDE KAO ALVA: Pogledajte šta naplaćuju 6 €, pa ovo nema nigde (VIDEO)

Novčanik -

Toskana je najposećenija regija u Italiji, nadaleko čuvena po svojim vinogradima i obali koju zapljuskuje Tirensko more. Svako ko poseti ovu čarobnu destinaciju obavezno proba vina koja mnoge od ovdašnjih porodica prave više od pola veka. Nikako se ne propuštaju ni sirevi, divljač, sladoled...

Ono što većina turista možda ne očekuje je praseće pečenje iz kombija usred Toskane! Naime u istorijskom jezgru sela San Đimijano, okruženom zidinama sa osam ulaznih kapija iz 13. i 14. veka moguće je u somunu, bez ikakvih priloga pojesti odličnu prasetinu po ceni od šest evra! To nije cena za kilogram, već za nekoliko parčeta svežeg mesa u hlebu.

00:56

Prasetina u Toskani

Oni koji su je probali, tvrde da je ista kao u Čačku, ali čini se da je Srbi, iapk, zaobilaze i da pre biraju poznate italijanske specijalitete. Gazda firme "Prasetina Toskana" nalazi se u samom centru mesta i kaže da prodaja u svakom periodu godine ide sasvim solidno.

U redu je najviše turista iz Hrvatske i Slovenije, po koji iz Srbije, ali pečenju ne odolevaju ni posetioci iz zemalja zapadne Evrope.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track