"TROŠKOVI PRED POČETAK ŠKOLE SU VELIKI, POMOĆ JE DOBRODOŠLA" Ekonomista Zogić: Ova mera je slična onoj iz perioda epidemije kovida
Foto: Kurir TV

kurir tv

"TROŠKOVI PRED POČETAK ŠKOLE SU VELIKI, POMOĆ JE DOBRODOŠLA" Ekonomista Zogić: Ova mera je slična onoj iz perioda epidemije kovida

Novčanik -

Ovaj period godine posebno je izazovan za roditelje koji školarcima moraju da obezbede sve ono što im potrebno za polazak u školu.

Jednokratna pomoć države u iznosu od 10.000 dinara svakako je dobrodošla, prijava za pomoć počela je u subotu, a pravo na promoć ima svako dete do 16 godina starosti.

Podnosilac prijave mora biti majka. Gledaoci jutarnjeg programa Redakcija videli su šta na ovu pomoć kažu u Novom Pazaru od našeg novinara Emira Ličine i njegovog sagovornika.

- Radi se o meri Vlade Republike Srbije slična onoj iz vremena kovida, o helikopter novcu koji se dodeljuje građanima u cilju pomoći i podsticanja potrošnje. Taj novac definitivno ostaje u Srbiji, posebno u priodu kada mališani kreću u škole i nabavke pribora i knjiga. Po najavama Ministarstva finansija, uprkos negativnoj oceni Fiskanliog saveta, neće uticati na javne finansije. Bitno je istaći da to nije popularna mera u situaciji ekonomske krize i inflacije. Svi izdaci koji su bespotrebni nisu dobri, ali dobra volja Vlade je da pomogne građanima i pokaže da ipak brine o njihovom ekonomskom stanju - kaže ekonomista Haris Zogić.

03:34

TROŠKOVI PRED POČETAK ŠKOLE SU VELIKI, POMOĆ JE DOBRODOŠLA Ekonomista Zogić: Ova mera je slična onoj iz perioda epidemije kovida

Kada je reč o porodičnom budžetu, Zogić objašnjava da će olakšati do neke mere.

- Može olakšati ovaj period što se tiče škole. To nije novac koji značajnije menja situaciju nabolje, ali će definitivno olakšati troškove koji su pozamašni i iznose od 10.000 do 25.000 dinata po detetu.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track