POLICIJA U GRČKOJ KAZNILA SRPSKE TURISTE: Kupili cigarete u fri šopu pa uradili OVO! Kazna po boksu čak 500 evra pa "Via Serbia"!
Foto: Shutterstock, Ilustracija

oprez

POLICIJA U GRČKOJ KAZNILA SRPSKE TURISTE: Kupili cigarete u fri šopu pa uradili OVO! Kazna po boksu čak 500 evra pa "Via Serbia"!

Novčanik -

Ukoliko planirate da kupujete cigarete u fri šopu vodite računa, jer carinici u Grčkoj kažnjavaju!

Naime, jedan turista upozorio je narod iz Srbije koji letuje u Grčkoj da vode računa ukoliko kupuju cigarete u fri šopu.

- Nemojte kupovati cigarete u free šopu. Grci pregledaju, auto ispred nas su izdvojili, uzeli su im pet bokseva cigareta i još nastavili da pretražuju. Grčki carinik im rekao sada Via Serbia. Kazna po boksu je 500 evra - navodi se u upozorenje turiste na stranici "Grčka info".

cigara, cigarete
foto: Shutterstock

Jedna korisnica navela je da pri ulasku u Grčku ne sme da se uzima, a pri izlasku iz Grčke može boks cigareta po osobi.

- Moja majka je pre nekoliko dana u free šopu kupila 6 bokseva. Niti ih je ko pitao, niti im je ko gledao, niti su imali problem da plate - navodi se u jednom od komentara.

Grčka, policija, cigarete
foto: Printscreen Facebook

Mnogima nije bilo jasno pa je autor objave objasnio da je problem jer su ljudi na ulasku u Grčku kupili boks.

- Imaju kamere i tačno znaju koji auto je stao i šta kupio - napisala je jedna korisnica društvenih mreža.

- Ovde je problem nastao zbog nepoštovanja propisa - ne možete kupiti cigarete u free šopu i uneti ih u Grčku. Da je tako, postojao bi free šop i na strani odakle se iz Makedonije ulazi u Grčku - dodaje se u komentarima.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track