KUĆA KAO IZ BAJKE, A PRODAJE SE ZA SITNIŠ! Može biti vaša za samo 12 €, ali postoji jedna caka - vodite računa
Foto: Shutterstock

KUĆA KAO IZ BAJKE, A PRODAJE SE ZA SITNIŠ! Može biti vaša za samo 12 €, ali postoji jedna caka - vodite računa

Nekretnine -

Na britanskom ostrvu „Ostrvo Vajt“ na aukciju je stavljena kuća po ceni od deset funti, što je protivvrednost oko dvanaest evra. Kuća se nalazi u gradu Ventnor. Ima dva sprata, dve spavaće sobe i pogled na Lamanš. Prodaje se preko sajta „Prvi za aukcije“.

Ipak, nije slučajno što je početna cena oko dvanaest evra. Kuća stoji direktno na padini litice na koju se 16 hektara zemlje urušilo u klizištu prošlog decembra, preneo je Bi-Bi-Si. Usled klizišta kuća je samo minimalno oštećena, ali vlasnik očigledno više ne želi da rizikuje još jedno klizište, pa je kuću dao na licitaciju po smešno niskoj ceni.

- Imovina se nalazi u blizini područja nedavnog klizišta, međutim, vidljiva su samo manja konstruktivna oštećenja na zgradi i samoj lokaciji- piše na onlajn listi „Prvi za aukcije“.

Aukcija se otvara krajem septembra

Savet ostrva Vajt saopštio je da bi specijalizovani građevinski radovi koji su počeli u ponedeljak trebalo da dovedu do ponovnog otvaranja puta, koji trenutno ima samo jednu traku otvorenu iz bezbednosnih razloga.

Klizište je prvobitno primoralo stanovnike da napuste 20 imanja. Mali broj nije uspeo da se vrati. U opisu kuće stoji da „unutrašnji pregledi neće biti mogući” i da „licitari nisu pregledali imovinu”. Da li će neko zaista kupiti kuću na litici znaće se nakon zvaničnog otvaranja aukcije krajem septembra. Od 27. septembra zainteresovani imaju šest nedelja za kupovinu kuće, koja se može platiti samo u gotovini, prenosi dnevno.hr.

Biznis Kurir.rs/BizPortal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja