ČUVENI FUDBALER PRODAJE OGROMAN PLAC U ELTINOM DELU ZAGREBA: Vrednost procenjena na milion i po evra, a kuća se ne vidi od korova
Foto: Profimedia

ČUVENI FUDBALER PRODAJE OGROMAN PLAC U ELTINOM DELU ZAGREBA: Vrednost procenjena na milion i po evra, a kuća se ne vidi od korova

Nekretnine -

Reprezentativac Hrvatske i igrač Mančester sitija Mateo Kovačić prodaje veoma atraktivnu nekretninu u Zagrebu.

Pre nekoliko dana sprovedeno je istraživanje kakve se nove skupe vile grade u Zagrebu, ali i ko obnavlja istorijske kuće, naišli smo na oglas za prodaju u Ulici Gornje Prekrižje, koji je okačen na ogradu dvorišne kuće, koje se jedva vidi od zaraslog rastinja. Na njemu piše da se prodaje plac od 1.350 kvadrata.

Vlasnik ove parcele je Mateo Kovačić. Na sajtu agencije za nekretnine Eurovila, čiji je oglas na ogradi, vidi se da je cena nešto veća od 1,5 miliona evra, za 'stambeno zemljište sa starom kućom'.

Zagreb
foto: Shutterstock

Dvorište ima dosta zelenila, dok je stara kuća veličine oko 350 kvadrata, koja nije kulturno dobro, pa po svemu sudeći nije propisano da se mora renovirati, ako se oglašava kao zemljište. Svakako je moguće izgraditi kuću slične veličine i sačuvati divan vrt. Međutim, praksa u ovom delu grada, uglavnom poslednjih decenija, je da su kuće nakon renoviranja ili kada se grade nove zamene veće od prethodnih i sa manjim dvorištima. Ne uvek, postoje i odlični primeri rekonstrukcija, koji čuvaju prvobitnu ideju življenja u ovom naselju, a to je kuća okružena bogatim zelenilom.

- Nalazi se na najlepšoj mikrolokaciji, okružen brojnim rezidencijama ambasada, u neposrednoj blizini parka Cmrok. Orijentacija istok-jug, zapadna ulica - stoji u opisu na sajtu agencije za nekretnine.

Mateo Kovačić
foto: Reuters

Ta je lokacija sad prilično zarasla u neodržavano zelenilo, kuća jedva da se vidi s ulice i očito tu nitko već dugo ne stanuje. U ovom dijelu grada uglavnom žive imućniji građani, a zašto je hrvatski reprezentativac prvo kupio, a sad se odlučio prodati ovu nekretninu nije poznato. Moguće da je sa porodicom planirao sagraditi kuću, ali se iz nekog razloga predomislio. Reč je o lokaciji koja je poznata i po tome što je relativno blizu muzička kuća Firman arhitekta Stjepana Planića na Gornje Prekrižju koja ima svojstvo kulturnog dobra RH.

Izabel i Mateo Kovačić u Zagrebu imaju veliki atraktivan stan u Ban centru, a Mateo ga je kupio od nekadašnjeg ‘kralja mleka‘ Luke Rajića za oko dva miliona evra. Mateo Kovačić trenutno je vlasnik stana od skoro 300 kvadrata u Ban centru. Prošle godine iselili su iz stana u Londonu gde su dugo živeli dok je igrao za Čelsi, zamenili su ga novim domom u okolini Mančestera.

biznis.kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track