KAKO DA OD PRODAVCA IZVUČETE NIŽU CENU ZA STAN? Kvadrat u Beogradu još uvek dostupan za manje od 2.000 € ali uz pomoć ove cake
Foto: Shutterstock, Ilustracija

potraga

KAKO DA OD PRODAVCA IZVUČETE NIŽU CENU ZA STAN? Kvadrat u Beogradu još uvek dostupan za manje od 2.000 € ali uz pomoć ove cake

Nekretnine -

U Beogradu cene nekretnina rastu iz godine u godinu, pa mnogi građani glavnog grada mogu samo da sanjaju vlasništvo nad kvadratima u centralnim beogradskim opštinama.

U nekim naseljima čak i najjeftinije opcije preskupe su za većinu, pa je jedan domaći medij istraživao gde u glavnom gradu može da se nađe stan po ceni od 2.000 evra za kvadrat.

U gradskim opštinama, takozvanom starom Beogradu, na Novom Beogradu i Zemunu, gotovo je nemoguće naći kvadrat za manje od 2.000.

zgrada, stan, nekretnina, prodaja stanova, izdavanje stana, novogradnja
foto: Shutterstock

Na Karaburmi u ulici Pere Ćetkovića može da se nađe za 70.000 evra stan od 40 kvadrata, što je oko 1.750 evra za kvadrat. U pitanju je dvosoban stan u prizemlje u zgradi od pet spratova.

Nešto veću cenu traži vlasnik stana od 55 kvadrata u naselju Miljakovac, u opštini Rakovica koji svoju nekretninu ceni oko 1.900 evra po kvadratu i prodaje je za 105.000 evra.

U naselju Braće Jerković 43 kvadrata se prodaje za 93.000 evra, što je oko 2.160 evra po kvadratu. Stan je iz većeg jednosobnog adaptiran u manji dvosoban stan, ima PVC stolariju. Kuhinja je urađena po meri, kao i razne police u stanu i taj nameštaj ulazi u cenu stana. Grejanje je na struju.

Stan od 50 kvadrata u naselju Vojvode Vlahovića, koji se vodi kao dvoiposoban, prodaje se za 110.000 evra, što je oko 2.200 evra za kvadrat.

Uroš Jovanović iz agencije Art nekretnine potvrđuje da je u većini gradskih opština teško naći kvadrat za manje od 2.000 evra, ali upozorava i da su u oglasima ipak prevenstveno želje prodavaca koje se tokom pregovora o kupovini mogu korigovati i spustiti za koji procenat.

Uroš Jovanović
foto: Kurir tv

Jovanović za objašnjava na kojim lokacijama u Beogradu može da se pronađe kvadrat za 2.000 evra.

Kada je u pitanju opština Palilula, za tu cenu mogu da se nađu nekretnine na Karaburmi, u Višnjici i Višnjičkoj Banji, a na Zvezdari u Mirijevu i naselju Veljko Vlahović.

KAKVA JE SITUACIJA NA VOŽDOVCU?

Naselje Vlahović se prostire i na teritoriji opštine Voždovac, pa je i u opštini moguće naći stan po ceni od 2.000 evra za kvadrat.

- Na Voždovcu slične cene mogu da se nađu i u pojedinim delovima Banjice, pogotovo stariji stanovi, zatim u Medakoviću, u Kumodražu i naselju Braće Jerković. Na Čukarici je teško naći stan po tim cenama, možda u Žarkovu, dok već u Rakovici na više lokacija može da se nađe i za malo manje od 2.000 evra - ističe Jovanović.

U blokovima Novog Beograda ili Zemunu, prema njegovoj proceni, gotovo je nemoguće naći kvadrat za 2.000 evra, jer, kako navodi, čak i na Ledinama, koje su rubni deo opštine, cene polako prelaze 2.000 evra.

- Problem je što vlasnici stanova u Beogradu, čak i na periferiji, kada kreću da prodaju stan počinju od najmanje cene od 2.000 evra po kvadratu - naglašava Jovanović.

Objašnjava da su na svim lokacijama koje je pomenuo u pitanju cene oko 2.000 evra ili 100-200 evra ispod te cifre.

- Izuzev Železnika, Ovče, Borče, Krnjače i Koteža, ja jednostavno ne znam gde više može u Beogradu da se nađe stan po ceni od 1.500 evra za kvadrata. To je prosto nemoguće - zaključuje.

(Kurir.rs/Nova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track