BIĆE 1.000 NOVIH MESTA ZA AKADEMCE: Širi se najpoznatiji studentski dom u Srbiji, gradi se novi objekat sa još dve lamele
Foto: Nebojša Mandić

projekti

BIĆE 1.000 NOVIH MESTA ZA AKADEMCE: Širi se najpoznatiji studentski dom u Srbiji, gradi se novi objekat sa još dve lamele

Nekretnine -

Kompleks Studentski grad na Novom Beogradu trebalo bi da dobije novi objekat sa dve lamele za smeštaj oko 950 studenata, vidi se iz urbanističkog projekta koji je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Beograda stavio na javnu prezentaciju.

Reč je o prvoj fazi, dok će faza 2 će detaljno definisati dogradnju, nadgradnju i rekonstrukciju postojećih smeštajnih objekata studentskih domova i izgradnju i rekonstrukciju pratećih objekata, što će biti predmet posebnog postupka, izrade i potvrđivanja novog urbanističkog projekta.

Studenjak, Studentski grad
foto: Zorana Jevtić

U okviru Faze 1 planirana je izgradnja novog smeštajnog objekta sa dve lamele, 5G i 5F koje su međusobno povezane toplom vezom, parterno uređenje prostora, prateći objekti tehničkog bloka i kontrolni punkt u južnom delu kompleksa, sve sa priključenjem novoplaniranih objekata na javnu infrastrukturu.

Lamela 5G je spratnosti prizemlje plus 9 spratova, bruto površine 17.323,73 m2, a planirano je da ima 319 soba, odnosno 638 kreveta. Lamela 5F je spratnosti prizemlje plus 8 spratova i predviđeno je da ima prohodan ravan krov. Bruto površina ove lamele je 9.922,24 m2. U 156 novih soba biće smešteno 312 kreveta.

Lamele su povezane pasarelom na nivoima od prvog do devetog sprata.

U okviru Faze 1 izgradnje su planirani prateći objekti i to tehnički blok koga čine: trafostanica, priključno razvodno postrojenje (PRP), dizel agregat i toplotne pumpe, kao i kontrolni punkt sa nadstrešnicom iznad pešačkog pristupa, i promenada u južnom delu kompleksa.

ČETIRI DOMA

Inače, u sklopu Studentskog grada trenutno se nalaze četiri studentska doma sa osnovnim pratećim sadržajima (od kojih svaki ima dva krila - G i F), studentski restoran, gril restoran, prodavnice, sportska sala, otvoreni sportski tereni, kotlarnica, kao i stručne službe za bezbednost, sport i rekreaciju, tehničke poslove, telekomunikacije, transport, informacione tehnologije.

Ukupan broj studenata u postojećim smeštajnim kapacitetima domova je 4.617, a ukupan broj zaposlenih 228.

(Kurir.rs/eKapija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja