LESKOVČANIN PRVO PRODAVAO KUĆU, A SAD JE DAJE ZA DŽABE Odlučio da BESPLATNO ponudi imanje na korišćenje, ali ima jedna CAKA (FOTO)
Foto: Facebook

nudi kuću besplatno za život

LESKOVČANIN PRVO PRODAVAO KUĆU, A SAD JE DAJE ZA DŽABE Odlučio da BESPLATNO ponudi imanje na korišćenje, ali ima jedna CAKA (FOTO)

Nekretnine -

U poslednje vreme, a naročito od vremena koronavirusa mnogi građani Srbije upoznali su prirodne lepote naše zemlje za koje nisu ni znali. Tako sada sve češće zasićeni od gradske buke, traže beg ka selu i mirnijem načinu života.

Ljubitelje prirode i mirnog života privukao je jedan poseban oglas na društvenim mrežama, a u njemu se kaže da se kuća od 100 kvadrata, u nestvarnoj prirodi - u blizini Sijarinske banje, Radan planine i Prolom banje, daje besplatno na korišćenje porodici koja bi pet godina ili duže živela i radila na imanju.

oglas
foto: Screenshot

Takođe, navodi se da kuća jeste trošna, ali da ima baštu, veliko dvorište, voćnjake, šljive, kruške, jabuke, trešnje, dud, višnje...

Međutim, nije sve tako idealno. Fali toalet u kući, a da bi se neko uselio ovde, potrebno je i da ispuni više uslova.

- Dajem na korišćenje seosku kuću porodici koja bi po dogovoru (do pet godina ili duže) živela i radila na imanju. Dogovor bi podrazumevao održavanje kuće i stanovanje uz ugovor, neotuđivost, pravo stanara da živi i radi na imanju, koje ima šljivak i njive, uz dogovornu kompenzaciju od prinosa. Kuća ima oko 100 kvadrata, sa starim nameštajem u dve sobe, hodnikom, kuhinjom i špajzom - koji je namenjen za toalet. U ograđenom dvorištu se nalaze ambar, pomoćna zgrada, sušnica i svinjac, spoljni toalet. Ispod dvorišta je bašta gde može da se posadi po želji, a trenutno je tu detelina, koja se kosi i odlaže u plevnu. U dvorištu se nalaze voćke - šljiva, kruška, jabuke, trešnja, dud, višnje, grožde, dunja, smokve i orasi. Na 800 metara od kuće je asfalt, a put je nasut šljunkom - naveo je vlasnik u oglasu, ističući da kuća i imanje nisu na prodaju.

oglas
foto: Screenshot

Kuća se, kako je vlasnik objasnio, nalazi u selu Pusto Šilovo, na osam kilometara od Sijarinske banje, 12 kilometara od Radan planine i Prolom banje i 42 kilometara od Leskovca.

Inače, on je prethodno na istoj Fejsbuk grupi objavio oglas za prodaju ovog imanja, gde je tada naveo da je cena 30.000 evra.

kuća na prodaju
foto: Facebook

Po svemu sudeći, biće da je vlasnik ovog imanja promenio mišljenje, te odlučio da ipak ne prodaje kuću, već da je da na korišćenje, a zasigurno je da će biti zainteresovanih ljudi.

Kurir.rs/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track