OVAJ POSAO JE BUKVALNO PROCVETAO U POSLEDNJIH 5 GODINA: Imamo više od 4.600 ovakvih firmi, svi imaju mušterije i ODLIČNO ZARAĐUJU
Foto: Nemanja Nikolić, Shutterstock

svi dobro posluju

OVAJ POSAO JE BUKVALNO PROCVETAO U POSLEDNJIH 5 GODINA: Imamo više od 4.600 ovakvih firmi, svi imaju mušterije i ODLIČNO ZARAĐUJU

Nekretnine -

Potreba za bržim načinom izgradnje objekata koji imaju kvalitetnu i efikasnu izolaciju, a pri tom su i ekonomični, razlog je što preduzeća koja se bave postavljanjem podnih i zidnih obloga imaju pune ruke posla.

Prema podacima jedne bonitetne kuće, u Srbiji posluje 4.604 registrovanih firmi čija je delatnost upravo postavljanje podnih i zidnih obloga.

PROCVAT U POSLEDNJIH 5 GODINA

Prema rečima jednog od vlasnika preduzeća za postavljanje podnih obloga, kako je tokom poslednjih pet godina došlo do procvata u sektoru nekretnina i građevinarstva, tako je stigao i rast cena, pre svega materijala.

- Većina firmi je poslednje dve godine morala da nadoknađuje gubitke koje smo svi pretrpeli za vreme pandemije. Posla srećom ima, ali su tu i problemi kao što je nedostatak radne snage i poskupljenje materijala, što je dalje uslovilo i generalno rast cena u sektoru - objašnjava naš sagovornik.

Parket, Beton
foto: Jutjub

On tvrdi da na tržištu Srbije posluje veliki broj firmi koje nude različite proizvode, koji su po kvalitetu takođe drugačiji, ali novija gradnja ipak ima sve više standarde.

- Gradi se dosta, ali su i materijali koji se upotrebljavaju sve bolji u smislu da kupci sada traže da uz dugotrajnost i kvalitet materijali poseduju i efikasnu izolaciju - navodi stručnjak za postavljanje podnih obloga.

(Kurir.rs/Biznis.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track