10 ARI PLACA ZA 12.000, KUĆA U PANČEVU I ZA 23.000 €: Okolina Beograda puna povoljnih nekretnina, neke donose i OZBILJAN PRIHOD
Foto: Shutterstock, Ilustracija

10 ARI PLACA ZA 12.000, KUĆA U PANČEVU I ZA 23.000 €: Okolina Beograda puna povoljnih nekretnina, neke donose i OZBILJAN PRIHOD

Nekretnine -

Pančevo je grad koji još od 1150. godine ostavlja utisak na posetioce, što je tada zabeležio jedan arapski putopisac. Danas uživa popularnost kao najbliži grad Beogradu pa se mnogi odlučuju da tamo žive i putuju do centra prestonice.

Kuće su zato sve traženije, a solidna nekretnina se ovde može naći za 23.000 evra pa naviše. Velika je potražnja i za placevima u okolini Beograda, pa u oglasima ima i jedan za svega 13.000 evra.

Ekonomska osnova za razvoj Pančeva postavljena je tokom 19. veka, dok su se još sredinom 18. veka u Pančevu razvijali zanatstvo i trgovina. Prosperitetu grada doprinosi uspostavljanje železničke linije sa Bečkerekom i Vršcem, kao i uređenje toka Tamiša, navodi se na zvaničnoj stranici Grada Pančeva.

Dodaje se da je odlučan korak ka tržišnoj privredi simbolički obeležila velika Industrijska poljoprivredna izložba održana 1905. godine u Narodnoj bašti, u kojoj je učestvovalo 713 preduzetnika i zanatlija iz južne Ugarske.

Kada se posmatra iz ove perspektive, cena kuće od 37.000 evra deluje neverovatno! Evo o čemu je reč.

Kuće u Pančevu

Naime, na sajtu za nekretnine jedan od najsvežijih oglasa je nekretnina od 150 kvadrata koja se po toj ceni prodaje. Posebno je zanimljivo da uz kuću ide i lokal. Vlasnik je istakao odličnu poziciju i lokaciju objekta, te je precizirao da se nalazi u centru naselja Vladimirovac, u blizini crkve i magistralnog puta za Vršac. Mnogima će biti korisno da znaju da Deliblatska peščara, jedinstveni geografski lokalitet u Evropi.

Porodična kuću u Strelištu, Pančevo, prodaje se za 45.000 evra. Površina je 54m2 sa velikim placem od 16ari. Na placu se nalazi još i garaža, letnja kuhinja sa sobom oko 47m2 i šupa. Na drugom delu placa nalazi se voćnjak sa oko 120 stabala u petoj godini i oko 40 čokota vinove loze, navodi se u ponudi.

Pančevo
foto: Shutterstock

Ko želi baš u centar grada, može kupiti malu kuću za 55.000 evra sa spoljnim mestom za parking. Na ovom sajtu za nekretnine oglašava se i stambeni objekat površine 61 kvadrat. Cena je 51.000 evra. Navedeno je da je kupatilo renovirano 2022. godine, kao i da je stolarija zamenjena i urađena kompletna izolacija.

Pančevo obuhvata naselja Banatski Brestovac, Banatsko novo selo, Glogonj, Dolovo, Ivanovo, Jabuku i Omoljicu i u svima njima se mogu naći jeftine kuće.

Vikendice u Pančevu su takođe popularne. Na primer, jednu takvu nekretninu na periferiji možete pazariti za svega 23.000 evra. Precizirano je da se nalazi "na 350 m od asfalta", odnosno Novoseljanskog puta (magistralni put do Vršca), 3,5 km od Pančeva, a od Beograda 25 km. Kvadratura je mala, svega 31 kvadrat. Poseduje bunar i ručnu pumpu, struja nije priključena, ali postoji mogućnost, istaknuto je.

Placevi u okolini Beograda

Placevi u okolini Beograda se mogu naći već od 13.000 evra. Naime, u pitanju je građevinsko zemljište u opštini Grocka. Dolazi se iz pravca Vrčina i Zaklopače, a površine je 34,26 ari. Na njemu se nalazi zasad oko 60 stabala trešnje, a ima kapacitet za još 40. "Donose ozbiljan prihod pa je investicija u kupovinu ove nekretnine jako brzo isplativa", napisao je vlasnik.

Na osnovu toga bi se moglo zaključiti da su placevi, odnosno zemljišta inevsticija sa brojnim benefitima. "Koji god aspekt zemljišta da se posmatra, bilo to zemljište oko velikih gradova ili udaljenih planinskih zaseoka, predstavlja odličan dugoročni zalog za sigurnu budućnost", objasnili su stručnjaci sajta za nekretnine. Kada je reč o placevima u okolini Beograda, naveli su kao osnovnu prednost manju cenu kvadrata, odnosno po ara zemljišta van grada nego što je to u samom gradu.

Na primer, plac od 10 ari i jedan od 15 se može kupiti za svega 12.000 evra. Dakle, 1.100 evra po aru za svaki plac. Nalazi se u Sopotu (Babe), u blizini naseljenog dela i glavne saobraćajnice.

Na pola sata vožnje od Beograda, u Ripnju, možete kupiti parcelu po ceni od oko 60 ari za 20.300 evra (350 evra po aru, precizirao je vlasnik). Blizina Avale je velika prednost ovog placa, koji može biti idealan za izgradnju lične oaze mira u prirodi. Za nekoliko stotina evra više prodaje se nepokretnost u Turiji. Cena od 21.000 evra predviđena je za plac od oko 30 ari na južnim padinama Kosmaja.

U opštini Voždovac se prodaje plac od 13 ari po ceni od 26.000 evra. Kako je navedeno u oglasu, u blizini su prodavnice, škola, ambulanta i autobusko stajališta. "Plac je ravan, celog dana osunčan, sa lepim pogledom na Avalu".

U samom centru grada su placevi na ceni, te se kreću i po više stotina hiljada evra, a neretko su to i višemilionski iznosi.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja