SPOLJA STARINSKA KOLIBA, A KAD ZAVIRITE UNUTRA - PADNE VAM VILICA: Samo 14 kvadrata, laka za održavanje, a ovo posebno ODUŠEVLJAVA
ilustracija, Foto: Printscreen Facebook/Tiny Homes by Hangan

OD KOLIBE DO LUKSUZNE KUćICE

SPOLJA STARINSKA KOLIBA, A KAD ZAVIRITE UNUTRA - PADNE VAM VILICA: Samo 14 kvadrata, laka za održavanje, a ovo posebno ODUŠEVLJAVA

Nekretnine -

Ako ste mislili da ultra male kuće mogu biti samo osnovne i nepretenciozne, Varate se. Elegantan i potpuno moderan enterijer ovog objekta je svedočanstvo umetnosti jednostavnosti u svom najvišem obliku.

Male kuće koje su projektovane i izgrađene u Australiji i Novom Zelandu dele posebnu atmosferu koja uspešno spaja strast prema prirodi sa najvišim standardima dizajna luksuznih stanova. Kopiraju ih širom sveta.

mala kuća
foto: Printscreen Facebook/Tiny Homes by Hangan

Liče na starinske kolibe ili drvene kuće nalik onim u bajkama. One su 100% savremene, urbane i sa stilom, iako su i dovoljno robusne da izdrže izazove lokalnog prirodnog okruženja.

Mala kuća Sunset sa prelepim imenom jedan je od najboljih primera o čemu se radi u savremenom dizajnu kuće. Ovaj neverovatno kompaktan mobilni stan dugačak je samo šest metara (19,6 stopa) i visok 3,6 metara (11,8 stopa), sa redovnom širinom ispod 2,5 metara (8 stopa). Što se tiče smeštaja, idealno je za par, ima ukupnu površinu od nešto više od 14 kvadratnih metara (150,6 kvadratnih stopa).

mala kuća
foto: Printscreen Facebook/Tiny Homes by Hangan

Sunset je jednostavan, bez potkrovlja, stepenica ili skrivenih karakteristika. Sve se nalazi na glavnom spratu i integrisano je u moderan, otvoren raspored koji povećava prostranost. Jedan od ključeva luksuznog, savremenog stila ovog doma je obilno zastakljivanje. Koliko god mali, Sunset je veliki deo posvetio prozorima i staklenim vratima. Panoramski prozor stvara iluziju čitavog zida od stakla. Osigurava najbolji pogled iz spavaće sobe dok je preplavljuje prirodnim svetlom.

Bar za doručak, jedna od prepoznatljivih karakteristika male kuće u Australiji i Kiviju, važan je element unutar Sunset male kuće. To je elegantno i praktično rešenje za obedovanje u malom prostoru bez zauzimanja dodatne prostorije koje takođe možete da primenite ukoliko gradite sličan objekat. Sam šank je prelepo izrađen od tasmanskog hrasta, kao i kuhinjska ploča.

Dodatni prostor za odlaganje je dostupan u kutiji za krevet sa ugrađenim pregradama. Dve osobe mogu udobno da se odmaraju u ovom bračnom krevetu koji takođe ima prednost što je na nivou poda. Tokom dana, krevet može da se sklopi.

Kupatilo obloženo pločicama je jednako luksuzno i moderno, sa tušem u punoj veličini (neočekivana poslastica s obzirom na kompaktne dimenzije kuće) i velikim umivaonikom kao osnovnim elementima. Visokokvalitetni materijali i uređaji su takođe ključni za stvaranje modernog i luksuznog malog stana. Električni sistem tople vode i split sistem klimatizacije takođe su deo njegovih osnovnih karakteristike.

Vlasnici ukazuju i na kvalitet prikolice. Australijski brend koji je prvobitno bio lansiran kao Tini Homes Australia kasnije je udružio snage sa Hangan Steel-om kako bi kreirao visokokvalitetne, prilagođene prikolice za svoje male kuće. Budući vlasnici, stoga, mogu prilagoditi ne samo svoj dom, već i prikolicu na kojoj je izgrađen.

Svi su široki 2,4 metra da bi završena kuća ostala ispod 2,5 metra, ali se razlikuju po dužini. Osim toga, kupci mogu da biraju između prikolica sa ravnim krovom ili prikolica na palubi, koje su kompatibilnije sa dizajnom kućica u potkrovlju.

Dizajneri kažu da je ovakav način izgradnje kućica idealan jer je lak za održavanje i fleksibilan za prebivalište bez žrtvovanja visokog nivoa udobnosti i izbora stila.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

05:44

KUĆA PRODATA ZA MILIONE, A GARAŽNO MESTO ZA CENU STANA U BEOGRADU! Ekspert za nekretnine tvrdi: Nekretnine neće pojeftiniti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track