STANODAVCI TRLJAJU RUKE, ZBOG EXIT-A ZGRĆU MASNU LOVU: Prespavaš noć, platiš kao celo letovanje! A ni NISU JEDINI koji profitiraju
Foto: Shutterstock

ludilo od cene

STANODAVCI TRLJAJU RUKE, ZBOG EXIT-A ZGRĆU MASNU LOVU: Prespavaš noć, platiš kao celo letovanje! A ni NISU JEDINI koji profitiraju

Nekretnine -

Najveći muzički festival u Srbiji EXIT koji je počeo sinoć, poznato je puni džepove stanodavcima. Ni ove godine nije drugačije, a dodatno su povisili cene vođeni trendom rasta tog tržišta cele godine.

Primetno je da sve veći broj vlasnika traži depozit za izdavanje stanova tokom festivala.

U Novom Sadu je trenutno najskuplje oglašen namešten trosoban stan na lokaciji Liman 1 za koji je potrebno izdvojiti 850 evra na dan, potvrđuje sagovornica.

Prema rečima sagovornice, tokom Exita, vlasnici izdaju i stanove koje inače ne izdaju – vide ovo kao dobru priliku za zaradu, a iznajmljuju svoj stan samo 4 dana. Inače, ovo je praksa i u mnogim evropskim gradovima – ljudi često iznajmljuju svoje stanove dok su na odmoru ili kad su veći događaji u njihovim gradovima.

U međuvremenu je ovaj festival iznedrio još jedan biznis a to je čuvanje dece čiji roditelji nemaju kome da ih ostave da bi otišli na ovaj događaj.

Poznato je da tokom trajanja festivala Novi Sad poseti veliki broj inostranih i domaćih turista, ali i da pojedinci njihovu neinformisanost pokušavaju da pretvore u ličnu materijalnu korist, pa se pazite "divljih" taksista.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja