KVADRAT U GRČKOJ PRODAJU I ZA 1.000 EVRA! Lepe nekretnine na moru moguće ZA MALE PARE: Odlične ponude na Tasosu, Krfu i Paraliji
Foto: Shutterstock

cene više nego "pristojne"

KVADRAT U GRČKOJ PRODAJU I ZA 1.000 EVRA! Lepe nekretnine na moru moguće ZA MALE PARE: Odlične ponude na Tasosu, Krfu i Paraliji

Nekretnine -

Grčka letovališta su godinama unazad najpopularnija među našim turistima. Tako iz godinu u godinu raste i interesovanje za kupovinom nekretnine na obali Egejskog mora. Uprkos poskupljenju, koje ni ovu zemlju nije zaobišlo, lepu nekretninu moguće je naći za pristojne pare i za mnogo manji iznos nego na mnogim drugim obalama. Kvadrat ide već od 1.000 evra, pa je garsonjeru moguće pazariti i za 30.000 evra!

Prema aktuelnoj ponudi, vidimo da su cene znatno niže od prosečne cene kvadrata po mnogim evropskim zemljama, ali i Srbiji. Lokacija definitivno određuje cenu, pa su tako oni na samoj obali skuplji od apartmana, ali n ovi drugi koji su malo udaljeni "nisu za baciti".

Donosimo vam detaljan prikaz cena stanova u Grčkoj, na Halkidikiju, Krfu, Tasosu, u Paraliji...

stan, kupovina stana, ključ u ruke, ključ od stana, prodaja stana, nekretnine, nekretnina, kuća, zgrada, luk
foto: Shutterstock, Ilustracija

Cene kvadrata na Halkidikuju

Ponuda apartmana na Halkidkiju, inače najpoznatijem srpskom letovalištu je šarenolika, a takođe i cena kvadrata varira u zavisnosti od toga koliko je nekretnina udaljena od mora. One na samoj obali "drže" cenu, dok su one na udaljenim destinacijama malo jeftinije.

Na poluostrvu Kasandra, jednom od krakova Halkidikija apartman od 50 kvadrata vlasnik prodaje za 75.000 evra, što je 1.500 evra po kvadratu. Stan se sastoji od 2 spavaće sobe, dnevnog boravka sa kuhinjom, i kupatilom. Kako u opisu oglasa stoji, u cenu ulazi i kompletan nameštaj, a nekretnina ima pogled na more.

Ista kvadratura stana na samo 800 metara od mora prodaje se za samo 5.000 evra više, odnosno 80.000 evra, odnosno 1.600 evra po kvadratnom metru. U opisu oglasa navodi se da nekretnina ima pogled na grad i na more i da će prilikom prodaje kupcu ostaviti nameštaj.

Manja kvadratura ipak košta malo više. Apartman od 23 kvadrata vlasnik prodaje za 48.000 evra, što je po kvadratnom metru skoro 2.100 evra. Stan je nalazi na 600 metara od mora, u prizemlju i ima dnevni boravak, kuhinju i kupatilo.

stan, kirija, stanodavci, stanovanje, ključ, ključevi
foto: Shutterstock

Cene kvadrata u Paraliji

Paralija je od Beograda udaljena oko 670 kilometara, pa i ne čudi što je ovo mesto jedno od najtraženijih letovališta za naše turiste. Cena kvadrata na ovoj lokaciji počinje već od 1.000 evra pa na više.

Apartman od 53 kvadrata na ovoj lokaciji trenutno je na prodaji po ceni od 55.000 evra, što je nešto više od 1.000 evra po kvadratu. U opisu oglasa navodi se da se nekretnina nalazi u centru ovog letovališta na samo 300 metara od mora.

Malo veći stan od 57 kvadrata, na približnoj udaljenosti od mora prodaje se za 65.000 evra, što je 1.140 evra po kvadratnom metru. Stan se nalazi na trećem spratu a u ovu cenu ulazi i parking mesto.

Još bliže plaži, tačnije na samo 50 metara od mora prodaje se apartman od 48 kvadrata po ceni od 62.000 evra, odnosno skoro 1.300 evra po kvadratu. Prema navodu vlasnika, iako je u pitanju stara gradnja, stan je nedavno renoviran, i ima terasu.

zgrada, stan, nekretnina, prodaja stanova, izdavanje stana, novogradnja
foto: Shutterstock

Cene kvadrata na Krfu

Apartmana na Krfu od 33 kvadrata sa terasom, na 50 metara od mora prodaje se za 80.000 evra odnosno malo više od 2.400 evra po kvadratu. Stan je u grčkom stilu i kompletno opremljen, a kako je navedeno u oglasu u cenu ulazi i kompletan nameštaj.

Na odaljenosti od 3 kilometra od mora na Krfu je moguće platiti kvadrat i manje od 1.000 evra. Prema jednom aktuelnom oglasu, apartman od 28 kvadrata prodaje se za 23.000 evra, što je 800 evra po kvadratnom metru. Prema navedenom u opisu oglasa, mala nekretnina je u pristojnom stanju i potrebno joj je samo osveženje.

Nešto veće kvadrature ali bliže moru apartman košta znatno skuplje. Tako na udaljenosti od 400 metara od plaže nekretnina od 37 kvadrata prodaje se za 78.500 evra, što je 2.120 evra po kvadratu.

Cene kvadrata na Tasosu

Cene kvadrata na Tasosu približne su ostalim lokacijama. Veći stanovi svakako su jeftiniji od onih manjih, koji su inače najtraženiji za povremeni boravak. Cena takođe varira i od udaljenosti od mora.

Apartman od 38 kvadrata na 300 metara od mora na prodaju je za 68.000 evra, što je malo manje od 1.800 evra po kvadratu. Prema navedenom u oglasu, u cenu apartmana ulazi i parking mesto.

Stan od 75 kvadrata na 120 metara od plaže prodaje se za 100.000 evra, odnosno 1.330 evra po kvadratu. Sa prozora nekretnine pruža se pogled na planinu, a prema novodima iz oglasa, stan ima i kamin, klimu, grejanje i prostor za roštilj.

Nešto manja nekretnina, od 70 kvadrata, ali znatno bliže moru prodaje se za 165.000 evra. Prema ovoj računici kvadrat košta 2.350 kvadrata. Stan je u novogradnji i nalazi se na 350 metara od mora.

Kurir.rs/Blic Biznis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track