NIGDE LUKSUZA, A PICA KOŠTA KAO U ŠVAJCARSKOJ: Cene kod komšija razbesnele turistkinju iz Austrije, za parking dala 40 €
Foto: Profimedia, Shutterstock

zaneli se sa poskupljenjima

NIGDE LUKSUZA, A PICA KOŠTA KAO U ŠVAJCARSKOJ: Cene kod komšija razbesnele turistkinju iz Austrije, za parking dala 40 €

Novčanik -

Trenutno sam na odmoru u Hrvatskoj i ovde je skuplje nego u Austriji, požalila se Brigita za Kronen Cajtung. Ona je odlučila da leto provede u Hrvatskoj umesto u Austriji, a onda su je šokirale cene.

Kako je navela maslac košta 4,5 evra, pica je 8, a parking 40 evra, a pritom nije reč o luksuznom odmoru u Švajcarskoj, već na jednoj jeftinoj destinaciji, Hrvatskoj.

Austrijski medij dodaje kako su cene skočile od 1. januara 2023. u nebo otkako je uveden evro, ali ima nešto i što raduje turiste, a to je to što nema provere na granici.

- Ono čemu se manje raduju: uvođenjem evra skočile su cene za sve - piše ovaj list.

Podsetimo, puno prašine je podigla i Tiktokerka koja se požalila na cene na Hvaru. U poslednjem videu koji je objavila na toj društvenoj mreži ispričala je kako je poslednji put na Hvaru bila pre četiri godine. Sad kad se ponovo vratila, šokirala se višim cenama.

- Ležaljka 40 evra?! - zavapila je.

Mnogi su je u komentarima podržali i napisali da su cene stvarno previsoke. Ipak, bilo je onih koji su i kritikovali.

- Pa dobro, što očekuje, zna gde je došla, u skupi bar - odbrusio joj je jedan lokalac.

- Najsunčanije ostrvo u Hrvatskoj - tako ga nazivaju. Hvar svake godine privuče pažnju hiljade turista, a cene su otišle u nebesa. Prosečna Hrvatska četvoročlana porodica teško da može da priušti izlet na Hvar, a ne nekoliko dana odmora. Cena običnog parčeta pice u pekari ide i do 5 evra, dok za picu u nekom od restorana morate izdvojiti oko 15 evra. Suncobran i ležaljke na plaži poseban su luksuz, a cene su čak do 40 evra po ležaljci. Ako želite da se malo opustite u vrućim letnjim noćima, pripremite dobro i novčanik, jer cene alkoholnih pića idu od 10 evra pa naviše - priča jedna Splićanka koja često poslom putuje na Hvar.

Cene na obali su razbesnele i one koji su letovali u Rovinju.

- Evo vidite, 130 evra za ležaljke i suncobran. Previše... - priča turista.

kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track