CECA PRAVI ČOKOLADU SA ČVARCIMA, A REAKCIJE SU NEOČEKIVANE Sve radi ručno, cena je pristupačna: Prva reakcija je uvek šok, a kada se proba... (FOTO)
Ceca koristi kvalitetnu mlečnu čokoladu i domaće, hrskave čvarke koji se seckaju ručno
VOJKA/SREM – Čitav svet trese groznica zvana „Dubai čokolada“ i verovatno da je malo onih i u Srbiji što nisu probali ovaj slatkiš koji je tokom poslednjih meseci postao jedan od najpopularnijih na planeti. Međutim, malo je onih koji znaju da i mi imamo čime da se ponosimo i da Svetlana Nikolin iz Vojke u Sremu pravi neverovatan delikates na srpski način – čokoladu sa čvarcima.
- Ideja je nastala iz čiste radoznalosti i želje da spojim dve stvari koje obeležavaju Srem – čvarke kao simbol domaće, stare kuhinje, i čokoladu kao nešto nežno, slatko i savremeno. Pomislila sam zašto ne bih spojila nespojivo? I tako je krenulo eksperimentisanje dok nisam došla do savršene mere, rekla je za RINU Ceca Sremica.
Kako bi napravila ovaj neobični slatkiš Ceca koristi kvalitetnu mlečnu čokoladu i domaće, hrskave čvarke koji se seckaju ručno.
- Proces je potpuno ručni – od topljenja čokolade, preko ukomponovanja čvaraka, do sipanja u kalupe. Sve radim pažljivo i sa puno ljubavi, bez industrijske proizvodnje. Ukus je iznenađujuće je dobar! Slano-slatko, sa teksturom koja puca pod zubima. Prvo osetite kremastu čokoladu, a onda blagi šmek čvaraka. Ljudi se iznenade koliko lepo funkcionišu zajedno – ukusi se ne tuku, već dopunjuju, kaže Ceca.
Za kratko vreme njena čokalada je postala apsolutni hit, pa je naručuju građani Srbije, ali mnogi naši ljudi koji žive u inostransvu i to kao poklon. Ova Sremica kaže da se svi oduševe kad probaju slatkiš sa čvarcima.
- Uvek je prvo reakcija: „Čvarci i čokolada?!“ ali posle zalogaja, dolazi „Pa ovo je stvarno dobro!“ To je ono što me najviše raduje kada razbijemo predrasude i vidimo osmeh na licu. Čokolada je postala naš hit proizvod i nešto po čemu nas ljudi prepoznaju. Naručuju je kao poklon, ali i za sebe, kad žele nešto stvarno drugačije, kaže Svetlana.
Iako se pravi ručno od kvalitetne mlečne čokalade i domaćih čvaraka, Cecin delikates nije preskup poput famozne Duabi čokolade.
- Cena je 250 dinara za tablu od 100 grama. To je pristupačna cena za nešto što je ručno pravljeno, posebno i drugačije i što svakog nasmeje i iznenadi, poručuje uz osmeh Ceca Sremica.
Kurir.rs/RINA
NEMCI NEMAJU DUŠU, CVEĆE NE MIRIŠE, PARADAJZ NE ŠMEKA, SAMO RAD Ljilju muka naterala u Nemačku a ne pare! Vuklo je da se vrati, sad joj video gledaju netremice