Najmlađi sin pokojnog osnivača lista Playboy Hjua Hefnera želi da otkupi očevu franšizu.

Kuper Hefner je u ponedeljak zajedno sa grupom investitora podneo ponudu za kupovinu brenda od Playboy Group za 100 miliona dolara, prenose američki mediji.

Hju Hefner je preminuo 2017. godine, ostavivši za sobom još troje dece pored Kupera. Kompanija koju je osnovao davne 1953. godine, prestala je da izdaje redovni štampani časopis 2020. Kuper Hefner i ostatak porodice su od tada prodali svoje preostale udele.

Playboy Group, takođe uključuje aplikaciju za društvene mreže i proizvođača donjeg veša. Od petka je Grupa imala tržišnu vrednost od nešto više od 50 miliona dolara. Od 2021. zabeležila je pad akcija za preko 90 odsto.

- To je sjajna američka kompanija i veliki američki brend, van moje lične veze sa njom - rekao je 33-godišnji Hefner, ali je „dovedena do stanja potencijalnog nepostojanja“.

profimedia0019905029.jpg
Profimedia 

Hefner bi, ukoliko do kupovine dođe, vodio novi Playboy i postao njegov izvršni direktor.

- Mogli biste imati sav novac na svetu i bilo bi teško izgraditi prepoznatljivost brenda koju ima Playboy - rekao je Kuper Hefner koji je jedno vreme radio kao glavni kreativni direktor u očevoj kompaniji.

Hju Hefner, američki izdavač magazina, producent, osnivač i glavni urednik časopisa Playboy, karijeru je započeo kao autor časopisa Esquire. Godine 1953. je od kredita od 600 dolara i 8.000 dolara od 45 investitora, osnovao Playboy. Na naslovnoj stranici prvog broja se našla fotografija Merilin Monro iz 1949. koja je snimljena za kalendar koji je prodat u više od 50.000 primeraka.

Iako je važio za bogatog čoveka, kada je umro 2017.godine, iza njega je ostalo “samo” 26 miliona dolara. U mnogim analizama kao razlog tome navodi se raskalašan život Hefnera, koji je ogromne svote novca davao na zabavu, zdravstvenu negu i održavanje čuvene Playboy vile. Vila je pre osam godina prodata za 100 miliona dolara.

BiznisKurir/Bonitet