Srpkinja koja već nekoliko sezona radi na Bahamima podelila je svoje iskustvo života i rada na tom egzotičnom ostrvu. Na TikToku je objavila video u kojem je objasnila kako je dobila vizu i šta je prošla na razgovorima za posao.

"Što se tiče vize. Prošla sam intervju za posao, prijavila sam se na stranici američke ambasade u Beogradu. Prvi intervju bio je za radnu vizu, prijavila sam se i za turističku vizu. Tad je viza koštala 160 dolara, a intervju je trajao možda pet minuta. Naravno, događalo se da su odbijali ljude iako su imali sve papire. Jednostavno im se nisu svideli. Nije im se svidelo kako izgledaju na šalteru, kako pričaju, kako se ponašaju... Zaista sve gledaju", ispričala je.

bahami.jpg
Youtube Printscreen 

Šta radi na Bahamima?

Zatim je ispričala detalje svog posla na Bahamima.

"Radim za jednu brodsku kompaniju na njihovom privatnom ostrvu koje pripada ostrvima Beri. Kad sam došla, radila sam kao spasilac u jednom vodenom parku. Ugovori su nam na šest meseci, a onda dva meseca idemo kući. Na tri ugovora sam radila kao spasilac, takođe na plaži, a onda sam radila džet-ski ture, kajak ture i zip-lajn. Radi se sedam dana u nedelji, od jutra do popodneva", objasnila je.

Kaže da su radnicima od strane kompanije pokriveni troškovi avionskih karata, smeštaja, osiguranja, imaju tri obroka dnevno... Tiktokerka kaže da je to sve dovoljno za život, ali da nije sve tako bajno kako bi se mnogima moglo činiti. "Naravno, nije sve tako bajno. Primera radi, što se tiče hrane. Nas ovde živi 800, ne može svaki dan biti nešto vau. Ali se uvek nešto može naći", rekla je.

2024-10-14 13_49_58-ivukajlovic (@ivukajlovic) _ TikTok.jpg
Tik Tok Printscreen 

"Mi živimo na malom ostrvu koje je dugačko četiri kilometara, ništa specijalno. Grad kao grad vidimo samo kad idemo kući ili kad dolazimo. Ne provodimo puno vremena u gradu, niti stignemo. Svaki dan radimo. Ima ovde još Srba", dodala je.

Sobu deli s cimerkom

Otkrila je i da živi u sobi sa cimerkom. Reč je o malim sobama s krevetima na sprat i skučenim prostorom. Međutim, tiktokerka kaže da joj to nije uopšte nije bitno jer je ono što imaju van sobe "pravi raj na zemlji".

bahami 2.jpg
Youtube Printscreen 

U jednom od videa pokazala je i kako ta soba izgleda.

 Kurir.rs/Index.hr/TikTok