Folksvagenov plan za jeftin električni automobil od 20.000 evra trenutno izgleda teško ostvariv, ali kompanija namerava da predstavi takav model do 2027. godine, što je najavila još u maju.

Da biste smanjili troškove proizvodnje, ključno je pažljivo odabrati lokaciju proizvodnje. Trenutno se razmatraju tri fabrike, od kojih nijedna nije u Nemačkoj. Prema pisanju nemačkog magazina Špigl, tri potencijalne fabrike za proizvodnju ovog automobila su VV fabrika u Palmeli, fabrika u Poznanju i glavna Škodina fabrika u Mladoj Boleslavi. Regionalni faktori ukazuju na Češku kao potencijalno najbolji izbor s obzirom na to da Škoda već proizvodi električni SUV model Elrok, piše Indeks.hr.

auto2.jpg
Kurir TV 

Ukidaju ekran za informacije i zabavu?

Špigl takođe otkriva još jedan detalj vezan za predstojeći električni automobil od 20.000 evra. Prema njihovim informacijama, Folksvagen razmišlja o potpunom ukidanju infotainment ekrana, slično kao što je ukinut na modelu e-Up, koji je bio svojevrsni prethodnik ovog novog modela.

Iako bi takav potez bio značajan s obzirom na to da je malo verovatno da će konkurencija napustiti ovaj element, u nekim jeftinijim modelima već je postalo standardno da vozačev pametni telefon preuzme ključne funkcije kao što su striming muzike ili navigacija.

Međutim, većina ovih automobila i dalje ima ugrađen ekran osetljiv na dodir, koji služi kao interfejs za Apple CarPlay ili Android Auto.

biznis.kurir.rs