Srpski Davos od 13. do 15. marta
Foto: Dado Djilas

Kopaonik biznis forum

Srpski Davos od 13. do 15. marta

InfoBiz -
Uvodna izlaganja daće premijer Ivica Dačić i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić

BEOGRAD - Kopaonik biznis forum 2013, koji će biti održan od 13. do 15. marta, baviće se reindustrijalizacijom Srbije, najavili su organizatori Savez ekonomista Srbije (SES) i Udruženje korporativnih direktora. Uvodna izlaganja na jubilarnom 20. "srpskom Davosu" daće premijer Srbije Ivica Dačić i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

Najavljeno je učešće guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković, ministarke energetike Zorane Mihajlović, ministarke regionalnog razvoja Verice Kalanović, ministra poljoprivrede Gorana Kneževića, predstavnika Svetske banke Lu Brefora, Međunarodnog monetarnog fonda Bogdana Lisovolika, kao i većeg broja ambasadora.

Za prvi dan je predviđena rasprava o nasleđu i prvim koraci prema oporavku, drugog dana o tome kako makro politike staviti u funkciju industrijskih politika, a trećeg dana o industrijskim politikama u poljoprivredi i prehrambenoj industriji.

Organizator je podsetio da svake godine Kopaonik biznis forum okupi više od 500 učesnika, predstavnika države i regulatornih tela, diplomatskih predstavništava, međunarodnih finansijskih organizacija, univerziteta, kao i predstavnika privrede i finansijskog sektora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja