ŠOK ZA POZNATU AVIO-KOMPANIJU: Upali u ozbiljnu finansijsku krizu - Preti im bankrot! Evo šta ih je dovelo do ivice opstanka
Foto: Shutterstock

ŠOK ZA POZNATU AVIO-KOMPANIJU: Upali u ozbiljnu finansijsku krizu - Preti im bankrot! Evo šta ih je dovelo do ivice opstanka

InfoBiz -

Prevoznik iz Belgije ima svega dve nedelje da obezbedi novo finansiranje, inače mu preti bankrot.

Nakon godinu dana zaštite od kreditora u sklopu sudske reorganizacije, situacija u Air Belgium i dalje je nepovoljna. Pad prodaje od 40 odsto nakon obustavljanja redovnog putničkog saobraćaja i godišnji gubitak od 22 miliona evra samo su neki od faktora koji su uticali na loše finansijsko stanje Air Belgium, prenosi Avio Press.

Sud u gradu Nivele odobrio je dodatnu zaštitu od kreditora u trajanju od dve nedelje nakon što se pojavio novi zainteresovani investitor koji bi mogao da promeni stanje u avio-kompaniji. Mada je nepoznati investitor spreman da uloži u Air Belgium, on to namerava da učini samo ukoliko valonska vlada, jedan od suvlasnika kompanije, pruži svoju finansijsku podršku, preneo je L’Echo.

putnici, kofer, putovanje, aerodrom, avion
foto: Shutterstock

Prema novinskom sajtu Lpost, ovaj investitor bi bio spreman da uloži šest miliona evra u zamenu za 75 odsto vlasništva u Air Belgium – pod uslovom da vlada Valonije plati 10 do 12 miliona evra duga, a da zauzvrat ne dobije nikakve akcije kompanije, piše Avio Press.

Prema svemu sudeći, podrška vlade će ovoga puta izostati. Ukoliko Air Belgium ne obezbedi novo finansiranje preti mu bankrot.

BiznisKurir/BizPortal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track