ČUVENI NEMAČKI GIGANT UPAO U PONOR: Skoro 450 radnika ostalo na ulici, proglašen stečaj - Bankrot najviše pogodio roditelje!
Foto: Shutterstock

ČUVENI NEMAČKI GIGANT UPAO U PONOR: Skoro 450 radnika ostalo na ulici, proglašen stečaj - Bankrot najviše pogodio roditelje!

InfoBiz -

Lanac knjižara Veltbild nakon bankrota prestaje s radom. Zatvaranje preostalih poslovnica planirano je krajem avgusta. Onlajn prodaja takođe završava sa porudžbinama koje će biti isporučene do kraja meseca. Na 14 lokacija još uvek su bile rasprodaje, rekao je stečajni upravnik Kristijan Plail.

Oko 440 zaposlenih pogođeno je zatvaranjima nakon stečaja Veltbilda. Vest o raskidu trebali bi dobiti u septembru.

- Dugoročni i održivi nastavak poslovanja nije moguć bez svežeg kapitala zbog trenutne situacije s gubicima, objasnio je Plail. Troškovi informatike i marketinga te potrebno vreme su previsoki da bi kompanija nastavila s profitabilnošću.

knjižara, biblioteka
foto: Shutterstock

Veltbild je nakon bankrota u junu tražio investitore ali bezuspešno. S obzirom na potrebna ulaganja i troškove na već konkurentnom tržištu, nisu bili spremni preuzeti posao, čak ni u ograničenom opsegu. Međutim, prema saopštenje kompanije, još uvek postoji interes za prava na žigove i zalihe. Rasprave o tome još uvek traju.

'Velika povećanja troškova' navodno su uzrok stečaja Veltbilda

Veltbild je 10. juna podneo zahtev za stečaj. Matična kompanija WB D2C Group navela je posledice globalnih problematičnih točkova kao što su ratovi u Ukrajini i u Izraelu.

biznis.kurir.rs/Fenix Magazin

Bonus video:

01:16

DA LI BANKROT TRI AMERIČKE BANKE MOŽE DA SE ODRAZI NA NAS?! Stručnjaci upozoravaju: Švajcarska je već osetila stromglave posledice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track