POSLODAVAC IZ PAKLA POKRAO GOTOVO 100 RADNIKA I PREVARIO DRŽAVU: Napravio štetu veću od 100.000 € - Evo kakva kazna ga čeka
Foto: Shutterstock

POSLODAVAC IZ PAKLA POKRAO GOTOVO 100 RADNIKA I PREVARIO DRŽAVU: Napravio štetu veću od 100.000 € - Evo kakva kazna ga čeka

Novčanik -

Finansijska kontrola rada na crno utvrdila je niz prevara kada je prekontrolisala kompaniju kojoj je vlasnik 36-godišnji muškarac iz Breisgau-Hochschwarzwalda u Nemačkoj.

Zbog uskraćivanja i pronevere plata u 86 slučajeva, sud u Staufenu je na zahtev državnih advokata u Freiburgu odredio novčanu kaznu srazmernu težini zločina protiv vlasnika kompanije za čišćenje u južnom okrugu Breisgau-Hochschwarzwald.

U 86 slučajeva zadržana i proneverena plata

Službenici Odela za finansijsku kontrolu rada na crno u glavnom carinskom uredu Lörrach pratili su anonimnu dojavu protiv 36-godišnjeg vlasnika kompanije i otkrili da u razdoblju dužem od četiri godine nije prijavio nekoliko svojih radnika na socijalno osiguranje ili ih nije ispravno registrovao. Napravio je štetu veću od 108.000 evra.

evro, evri
foto: Shutterstock

Optuženi ne samo da mora platiti kaznu, nego dakako mora platiti i pronevjerene doprinose.

Visoka šteta na račun države

Sud je vlasniku firme izrekao novčanu kaznu. Visina pojedinačne dnevnice koju mora platiti kao kaznu zavisi od ekonomskih prilika optuženika.

U ovom je slučaju okružni sud u Staufenu odredio 450 dnevnih stopa zbog ogromne štete za socijalno osiguranje.

Sada se smatra da osuđeni vlasnik firme ima kazneni dosije i kazneni nalog je pravomoćan.

BiznisKurir/Fenix-magazin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track