ZAPOSLENIH U SRBIJI VIŠE ZA GOTOVO 50.000! Ministar Mali: Beležimo rekordno nisku stopu nezaposlenosti - brojke sve govore
Foto: RTS

siniša mali

ZAPOSLENIH U SRBIJI VIŠE ZA GOTOVO 50.000! Ministar Mali: Beležimo rekordno nisku stopu nezaposlenosti - brojke sve govore

InfoBiz -

Danas smo dobili odlične vesti kada je reč o stopi nezaposlenosti, koja je u drugom kvartalu ove godine spuštena na 8,2%, dakle u prvoj polovini godine iznosi ukupno 8,8%. Stopa zaposlenosti u drugom kvartalu je 51,4%. Ovo je rekordno niska stopa nezaposlenosti, odnosno rekordno visoka zaposlenost u Srbiji, i neverovatno dobre vesti koje potvrđuju ispravnost naše ekonomske politike, objavio je Siniša Mali, ministar finasija na com Instagram profilu.

- Broj zaposlenih lica u drugom kvartalu ove godine je 2.899.700. U odnosu na isti period prethodne godine, broj zaposlenih lica veći je za 48.400, dok je broj nezaposlenih lica manji za 44.800. U odnosu na prvi kvartal 2024. godine, za 28.000 je porastao broj zaposlenih lica - napisao je Mali.

Sve ovo pokazuje da je naša ekonomija jaka i otporna, i da možemo da napredujemo, čak i za vreme globalnih izazova koji traju već godina. U prvoj polovini godine smo najbrže rastuća ekonomija u Evropi, imamo rast BDP-a od 4,5%, dok su mnogi drugi u recesiji. To se sad vidi i kroz ove brojeve, više nije problem naći posao, imamo sve veće plate, povećali smo i minimalnu cenu rada za narednu godinu i to su sve dobre vesti za naše građane.

Biznis.kurir.rs

Bonus video:

00:02

Ministar finansija Siniša Mali

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track