ŠVEDSKI DIV PRODAJE POLOVNI NAMEŠTAJ! Konkurencija ih naterala na nezamisliv potez, za sada samo u Madridu i Oslu, a zatim i šire
Foto: Shutterstock, Ilustracija

srbi ga obožavaju

ŠVEDSKI DIV PRODAJE POLOVNI NAMEŠTAJ! Konkurencija ih naterala na nezamisliv potez, za sada samo u Madridu i Oslu, a zatim i šire

InfoBiz -

Švedski gigant u proizvodnji nameštaja Ikea pokreće tržište polovne robe kako bi se takmičio sa konkurentima u tom segmentu, prvo sa platformama kao što su E-bai, Craigslist i Gumtree, piše Fajnenšel tajms.

Cilj je, naravno, da budu na prvom mestu u kupoprodaji polovnih nameštaja.

Poznato je, naime, da je polovni nameštaj jedna od atraktivnijih kategorija na onlajn trgovačkim platformama, pa je logično da je i Ikea htela da uzme deo tog kolača.

Ovaj koncept će do kraja godine prvo biti testiran u Madridu i Oslu, a potom je u planu i globalno lansiranje prodajne platforme.

Nameštaj, Dostava
foto: Shutterstock

Nova platforma je deo transformacije kompanije Ikea, koja se u poslednjih nekoliko godina promenila od maloprodaje koja je poslovala na periferiji velikih gradova gde su kupci dolazili da pokupe proizvode koje su potom sklapali kod kuće, u prodavnicu koja nudi onlajn prodaju, prodavnice u gradskim centrima i usluge montaže nameštaja.

Kurir.rs/Poslovni hr./Prenela S. Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja