OGLASIO SE PEPKO POSLE POVLAČENJA VIŠE OPASNIH PROIZVODA SA SRPSKOG TRŽIŠTA: Za Kurir otkrivaju kako je došlo do tolikih propusta
Foto: Shutterstock

peru ruke

OGLASIO SE PEPKO POSLE POVLAČENJA VIŠE OPASNIH PROIZVODA SA SRPSKOG TRŽIŠTA: Za Kurir otkrivaju kako je došlo do tolikih propusta

InfoBiz -

Povodom sve učestalijeg povlačenja velikog broja proizvoda sa tržišta Srbije iz prodavnica Pepko zbog različitih rizika za zdravlje ljudi, iz ove kompanije Kuriru je stiglo objašnjenje kako je došlo do propusta.

- Bezbednost kupaca je najveći prioritet za Pepco. Uprkos strogim kontrolama i testiranjima, povremeno dolazi do propusta. Kada se uoči mogući rizik, odmah reagujemo i povlačimo takve proizvode iz prodaje i obaveštavamo javnost. Neprestano unapređujemo svoje procese kako bismo sprečili takve pojave - ističu u Pepku.

Iz te kompanije dodaju da svi njihovi proizvodi prolaze rigoroznu kontrolnu proveru tokom proizvodnje i uvoza.

- Međutim, svesni smo da se u nekim retkim slučajevima može desiti da proizvodi ne ispunjavaju naše stroge standarde bezbednosti. Posvećeni smo detaljnom proveravanju takvih slučajeva i unapređivanju procedura kako bismo garantovali najviši stepen bezbednosti - kažu u tom trgovinskom lancu.

Pepko, Pepco
foto: Shutterstock

Na pitanje Kurira šta se dešava sa proizvodima koji se povuku sa tržišta u Pepku ističu da se povučeni proizvodi bezbedno odlažu ili vraćaju dobavljaču.

- Oni se ne uvode ponovo na tržište osim ako ih naš tim za proveru kvaliteta u potpunosti ne ispita i oceni kao bezbedne. Vodeći računa o bezbednosti kupaca, kompanija Pepko Srbija objavila je na svom sajtu 19. juna 2024. godine da se povlači proizvod Svetleći baloni u mraku (proizvod broj 594281). Ovo obaveštenje je objavljeno po postupku koji sprovodi Kancelarija za zaštitu konkurencije i zaštitu potrošača, a ova informacija objavljena je i na sajtu Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine u odeljku Nebezbedni proizvodi (NEPRO) 16. jula 2024. godine. Jednom povučen proizvod iz Pepko prodavnice ne može se ponovo naći u prodaji. Proizvod Svetleći baloni u mraku ne nalazi se u prodaji na tržištu Srbiji i nisu u pitanju dva povlačenja proizvoda, već je reč o istom povlačenju proizvoda - objašnjavaju u Pepku. Oni dodaju i kako teče procedura povlačenja proizvoda.

- Kao odgovorna kompanija, kojoj su zdravlje potrošača i transparentno poslovanje prioriteti, Pepko Srbija proizvode koji se povlače iz prodavnica objavljuje na zvaničnom sajtu pod karticom "Povučeni proizvodi" u najkraćem roku sa apelom na potrošače da vrate kupljeni proizvod u najbližu Pepko prodavnicu. Troškovi kupovine proizvoda se refundiraju, a račun nije potreban - pojašnjavaju u tom trgovinskom lancu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja