MASK DAJE LJUDIMA ROBOTSKE SUPERMOĆI: Planira da ljudske organe zameni tehnologija - Svoju ideju već dokazao na jednom mladiću
Foto: Shutterstock

MASK DAJE LJUDIMA ROBOTSKE SUPERMOĆI: Planira da ljudske organe zameni tehnologija - Svoju ideju već dokazao na jednom mladiću

InfoBiz -

Neuralinkov moždani implantat bio je predmet mnogih intriga i kontroverzi 2019. godine, kada je predstavljen. Ovo se takođe odnosi na testiranje ovog implanta na životinjama. Implantat je namenjen da pomogne osobama sa paralizom da imaju određeni nivo mobilnosti.

Prvi čovek koji je dobio takav implant bio je 29-godišnji Noland Arbo, koji je brzo bio obučen da upravlja laptopom koristeći samo svoj mozak. Ovo dokazuje efikasnost samog koncepta moždanih implantata.

Ilon Mask
foto: Shutterstock

U maju ove godine, Neuralink je objavio da traže još tri osobe za implantaciju. Mask je nagovestio da bi implant trebalo da bude ugrađen drugoj osobi sledeće nedelje, i nada se da će do kraja ove godine imati 'visoku jednocifrenu' cifru. Ovo sugeriše da Neuralink možda ubrzava svoj razvoj, prenosi Seebiz.

Osvrnuo se i na probleme sa implantatima, kao i njihovu budućnost. Za Maska je verovatna i instalacija robotskih udova, izvedenih od humanoidnog robota Optimus koji je razvila njegova kompanija Tesla. On veruje da će ljudi koji ostanu bez delova tela imati više slobode, pa čak i da će im dati supermoći kiborga (organizam poboljšan tehnologijom), prenosi američki poslovni portal Inc.

biznis.kurir.rs/Seebiz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track