'NIKEZIĆU, SEDI JEDAN!' Mali: Vi ste imali svoju šansu da razvijete Srbiju kada ste bili na upravljačkim pozicijama, ali...
Foto: Printscreen/TV Pink

'NIKEZIĆU, SEDI JEDAN!' Mali: Vi ste imali svoju šansu da razvijete Srbiju kada ste bili na upravljačkim pozicijama, ali...

InfoBiz -

Ministar finansija Siniša Mali je na svom Fejsbuk nalogu objavio post u kom navodi da se Dušan Nikezić 'nije potrudio ni da pažljivo sasluša, a kamoli razume, strateški plan i mogućnost daljeg rasta srpske ekonomije koja traži nove izvore za taj rast'.

- Ko zna koji put niste razumeli o čemu sam pričao. Ponoviću sporije. Nisam rekao da bi korišćenje potencijala litijuma proizvelo rast ukupnog BDP-a od 16 odsto, već da bi taj rast iznosio 16 odsto od godišnjeg BDP-a (iz 2023. godine) ukoliko bi se napravio čitav lanac vrednosti otvaranjem fabrika, 20.000 novih radnih mesta i proizvodnjom baterija i električnih automobila u Srbiji. Dakle, opet niste slušali na času - naveo je ministar.

- Vi ste imali svoju šansu da razvijete Srbiju kada ste bili na upravljačkim pozicijama, ali ste je doveli do bankrota i niste iskoristili baš nijedan potencijal koji Srbija ima. Danas kada smo najbrže rastuća ekonomija u Evropi sa rastom BDP-a od 4,7 odsto u prvom kvartalu ove godine, kada smo na trasiranom putu da dostignemo prosek plata od 1.400 evra i penzija od 650 evra, kada smo otvorili 500.000 novih radnih mesta i nezaposlenost spustili sa Vaših 25,9 na 9 odsto, čitam vaše tugaljive komentare, i ne mogu da se ne zapitam kako ste toliko dugo držali građane u ekonomskom besmislu, siromaštvu i u zemlji bez ikakve perspektive - dodao je.

- Sedi, jedan! - zaključio je Mali.

biznis.kurir.rs

Bonus video:

00:02

Ministar finansija Siniša Mali

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track