VODA NIJE UŠLA U KOPOVE „KOLUBARE“, NEMA MATERIJALNE ŠTETE EPS: Proizvodnja uglja stabilna u vanrednim vremenskim okolnostima
Foto: EPS AD

VODA NIJE UŠLA U KOPOVE „KOLUBARE“, NEMA MATERIJALNE ŠTETE EPS: Proizvodnja uglja stabilna u vanrednim vremenskim okolnostima

InfoBiz -

Akcionarsko društvo „Elektroprivreda Srbije“ najoštrije demantuje navode Dušana Nikezića, potpredsednika Stranke slobode i pravde i obaveštava javnost da voda nije prodrla na kopove „Kolubare“ i da je proizvodnja uglja stabilna.

Nije pričinjena nikakva materijalna šteta po rudarsku opremu, a kamoli ogromna kako navodi Nikezić, koji još jednom očigledno svesno uznemirava javnost neproverenim i netačnim informacijama.

Velika količina kiše koja je pala juče popodne u veoma kratkom periodu otežala je proizvodni proces, ali zaposleni, bageri i druga rudarska mehanizacija nisu bili ugroženi.

eps
foto: EPS AD

Sistem je organizovan tako da se voda kroz sisteme odvodnjavanja i vodosabirnike sakuplja na određene tačke unutar kopova. Zaposleni i vatrogasci su reagovali u skladu sa procedurama, a trafostanica je nakratko preventivno isključena.

Nije istinito ni Nikezićevo navođenje da ništa nije preduzeto u zaštiti kopova od velikih padavina. Dve velike brane, Bistrica i Trbušnica koje je izgradio EPS, u okviru projekta regulacije sliva reke Peštan za potrebe zaštite kopa Polje „E“ i mesnih zajednica uz sliv reke, tokom jučerašnjeg dana zadržale su oko dva miliona kubika vode. U funkciji su bili i svi ostali objekti sistema za zaštitu kopova od poplava i na taj način je sprečeno izlivanje vodotokova u kopove.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track