MINISTAR MOMIROVIĆ: Srbija privukla 80 odsto francuskih investicija u regionu
Foto: MUST

MINISTAR MOMIROVIĆ: Srbija privukla 80 odsto francuskih investicija u regionu

InfoBiz -

Srbija je preuzela vodeću ulogu kao regionalni industrijski, trgovinski i digitalni hab, privukavši oko 80% francuskih ulaganja u regionu Zapadnog Balkana, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović na otvaranju Poslovnog foruma Francuska – Zapadni Balkan.

„Francuska se nalazi na listi 10 najvećih investitora sa ulaganjima od 1,3 milijarde evra i u Srbiji je registrovano oko 340 aktivnih privrednih društava sa većinskim učešćem francuskog kapitala“, rekao je ministar Momirović i istakao da je naša zemlja čvrsto opredeljena za stvaranje dinamičnog poslovnog okruženja koje podstiče preduzetnički duh, trgovinsku razmenu i povoljnu investicionu klimu.

Tomislav Momirović
foto: MUST

Ministar je takođe naglasio da se robna razmena sa Francuskom odvija sa stalnim trendom uvećanja obima.

Tomislav Momirović
foto: MUST

„U poslednjih deset godina, obim razmene je utrostručen. U prošloj godini, Francuska je bila 12. trgovinski partner Srbije, a vrednost ukupne robne razmene iznosila je 1,8 milijardi evra“, zaključio je ministar Momirović.

Bonus video:

04:54

MINISTAR TRGOVINE TOMISLAV MOMIROVIĆ ZA KURIR TELEVIZIJU: Kina je posetu Sija Srbiji označila kao najvažniju, OVO JE OGROMNA ŠANSA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja