MOMIROVIĆ: Stvaramo novo poglavlje u ekonomskim odnosima Japana i Srbije
Foto: Đ. K.

MOMIROVIĆ: Stvaramo novo poglavlje u ekonomskim odnosima Japana i Srbije

InfoBiz -

Postoji veliki potencijal za dalji razvoj ekonomskih odnosa Srbije i Japana i zato moramo da ubrzamo rad na potpisivanju bilateralnog Sporazuma o zaštiti investicija, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović koji sa državno - privrednom delegacijom iz Srbije boravi u zvaničnoj radnoj poseti Japanu.

- Tokom današnjeg sastanka u Ministarstvu privrede, trgovine i industrije Japana razgovarali smo i o predstojećim izložbama EXPO 2025 u Osaki i EXPO 2027 koja će biti održana u Beogradu - rekao je ministar Momirović i naglasio da će Srbija imati značajno prisustvo u Osaki sa paviljonom koji će biti među najlepšima i izrazio očekivanje da će i Japan uzvratiti posetom i značajnim prisustvom na EXPO 2027 u Beogradu.

Ministar Momirović je naglasio da je delegacija imala intenzivan raspored sastanaka tokom trodnevne posete Japanu, uključujući današnje sastanke sa ministrom privrede, trgovine i industrije, i ministrom nauke, kao i sutrašnji sastanak sa ministarkom za ekonomsku bezbednost.

- Ovi sastanci potvrđuju snažnu političku poziciju Srbije i njihov cilj je da se pretvore u konkretne ekonomske rezultate - istakao je Momirović i dodao da 'Srbija danas na japansko tržište izvozi proizvode u vrednosti od oko 80 miliona evra godišnje, a tu je pre svega reč o poljoprivrednim proizvodima i svakako je primarni zadatak da se u narednim godinama ovaj izvoz poveća na preko 200 miliona evra godišnje'.

1 / 5 Foto: Đ. K.

biznis.kurir.rs

Bonus video:

04:54

MINISTAR TRGOVINE TOMISLAV MOMIROVIĆ ZA KURIR TELEVIZIJU: Kina je posetu Sija Srbiji označila kao najvažniju, OVO JE OGROMNA ŠANSA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja