MINISTAR MALI IMA SJAJNE VESTI: Uzimajte račune i skenirajte! Na jesen nastavak nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“
Foto: Printscreen/PINK

Prvi potpredsednik Vlade i ministar finansija

MINISTAR MALI IMA SJAJNE VESTI: Uzimajte račune i skenirajte! Na jesen nastavak nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“

InfoBiz -

Ministar je potpisao ugovore s Verom Kostadinović iz Beograda, dobitnicom četvorosobnog stana u Zemunskim kapijama, i Bratislavom Milosavljevićem iz beogradskog naselja Batajnica, koji je dobio trosoban stan, takođe u Zemunskim kapijama

Prvi potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali potpisao je danas ugovore sa dobitnicima stanova izvučenim u poslednjem, petom kolu ovog ciklusa nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“, i najavio da će nagradna igra biti nastavljena na jesen.

Ministar je, u Vladi Srbije, potpisao ugovore sa Verom Kostadinović iz Beograda, dobitnicom četvorosobnog stana u Zemunskim kapijama, i Bratislavom Milosavljevićem iz beogradskog naselja Batajnica, koji je dobio trosoban stan, takođe u Zemunskim kapijama.

Ministar Mali je čestitao dobitnicima i zahvalio im što su učestvovali u nagradnoj igri, i što podržavaju napore Vlade Srbije da se bori i izbori sa sivom ekonomijom.

On je podsetio da se današnjim uručenjem ključeva za dva stana u naselju Zemunske kapije završio ovaj krug nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“, i pozvao građane Srbije da i dalje sakupljaju fiskalne račune i nastave da igraju nagradnu igru, piše u saopštenju Ministarstva finansija.

Ministar je pojasnio da će se svaki fiskalni račun koji građani uzmu i skeniraju računati i za naredno kolo nagradne igre koje će krenuti na jesen ove godine.

Mali je istakao i da je, u ovom trenutku, više od pola miliona građana preuzelo aplikaciju „Uzmi račun i pobedi“, odnosno, da više od pola miliona ljudi redovno prikuplja i šalje fiskalne račune. On je izrazio uverenje da je broj onih koji uzimaju fiskalne račune mnogo veći, da ih možda ne šalju i ne učestvuju u nagradnoj igri, ali da znaju da je veoma važno da se fiskalni računi uzimaju.

„Svaki put, kada ne uzmemo račun, neko drugi, onaj ko vam taj račun ne izda, ima koristi od toga“, rekao je Mali. Sa druge strane, dodao je, mi taj novac, koji nam se sliva u budžet, a budžet nam je nikad jači i stabilniji, koristimo za izgradnju bolnica, vrtića, škola, puteva, za podizanje plata i penzija. „Zato je važno da svi zajedno, kao društvo, razumemo zbog čega se borimo protiv sive ekonomije i zbog čega uzimamo fiskalne račune“, rekao je Mali.

Podsećajući da se računi unose skeniranjem QR koda ili ručnim unosom PFR broja i PFR vremena računa, on je istakao da više nema slanja koverata sa računima, već da sada sve mora i može da se uradi digitalno, preko mobilnih telefona.

„Pokazali smo da možemo uspešno da implementiramo nove tehnologije, da idemo u korak sa svetom, a sa druge strane, i da su građani Srbije to prihvatili“, rekao je Mali.

On je dodao da je kroz svako kolo nagradne igre i kroz svako izvlačenje, rasla svest o važnosti borbe protiv sive ekonomije što je i najvažniji i najveći cilj nagradne igre.

Dobitnica Vera Kostadinović rekla je da su sakupili oko stotinak računa, a da je dobitni bio račun iz kupovine u hipermarketu. „Selimo se konačno u svoj stan. To nam je bio dugoročan cilj, međutim, desiće se dosta ranije“, rekla je Vera, koja je dodala da nije gledala izvlačenje i da je ostala u čudu kada je dobila poziv.

I dobitnik Bratislav Milosavljević kaže da još nije svestan činjenice da je dobio stan. Dodaje da ga je vest zatekla u automobilu kada se vraćao kući, da se ne seća dobitne kupovine, ali da je reč o računu iz apoteke u naselju gde živi. Kada se slegnu utisci sa suprugom će videti šta će sa stanom.

U ovom ciklusu nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ izvučeno je ukupno deset novih vlasnika stanova u Beogradu, čija je ukupna vrednost oko 1,9 miliona evra. Svi navedeni stanovi nalaze se u naselju Zemunske kapije.

Za njih je ukupno dodeljeno oko 105 miliona jedinstvenih kodova. Na aplikaciji za skeniranje računa na dan finalnog izvlačenja bilo je otvoreno 524.494 naloga.

Bonus video:

00:02

Ministar finansija Siniša Mali

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track