ZA DVE GODINE KREĆE IZGRADNJA AERODROMA U OVOM GRADU: Srbima će biti od posebne koristi, u planu još jedan auto-put prema Srpskoj
Foto: Profimedia, Shutterstock

važno završavanje projekata

ZA DVE GODINE KREĆE IZGRADNJA AERODROMA U OVOM GRADU: Srbima će biti od posebne koristi, u planu još jedan auto-put prema Srpskoj

InfoBiz -

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio da će biti 'dodato' 10 miliona evra za izgradnju deonice autoputa od Sremske Rače do Bijeljine, a da će do početka 2026. godine biti spremni i za izgradnju aerodroma Trebinje.

- Važno je da završimo projekte koje smo započeli. Sada gradimo jedan autoput i dve brze saobraćajnice prema Republici Srpskoj, odnosno Bosni i Hercegovini i planiramo da započnemo izgradnju još jednog autoputa. Pored toga, do kraja ove godine radimo dve brze saobraćajnice do Loznice. Već sledeće nedelje ćemo objaviti tender za konstrukciju mosta na prelazu Šepak tako da je to jedna brza saobraćajnica - precizirao je Vesić.

Vesić je rekao da će druga brza saobraćajnica Slepčević-Badovinci biti završena do kraja sledeće godine.

Trebinje
foto: Profimedia

- I tu ćemo raditi još jedan polumost pored Pavlovića ćuprije tako da će imati bolju propusnu moć. I poslednja je Požega – Kotroman, odnosno prema Višegradu, Rogatici, Palama i Sarajevu, tako da taj put počinjemo da gradimo iz dva dela – prvi deo prema Mačkatu, a onda dalje do Kotora - rekao je Vesić.

Vesić je naveo i da se krenulo u projekat rekonstrukcije pruge Beograd Sarajevo koja ide preko Zvornika.

- Mi radimo naš deo, znači Ruma, Šabac, dole prema Zvorniku. Veći deo te pruge je na teritoriji Republike Srpske i zato je veoma važno da ta pruga bude izgrađena - rekao je on.

Vesić je najavio da se, što se tiče aerodroma Trebinja kreće sa eksproprijacijom.

- Imamo dva miliona evra. Do avgusta ćemo dobiti i završiti projekat za građevinsku dozvolu i studiju zaštite životne sredine. Možemo da budemo spremni da do početka 2026. počnemo izgradnju aerodroma Trebinje - rekao je on.

biznis.kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja