DOBRA VEST ZA NAŠE KAMIONDŽIJE: Povećava se broj dozvola za srpske prevoznike u međunarodnom drumskom saobraćaju sa Holandijom!
Foto: Shutterstock

DOBRA VEST ZA NAŠE KAMIONDŽIJE: Povećava se broj dozvola za srpske prevoznike u međunarodnom drumskom saobraćaju sa Holandijom!

InfoBiz -

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić saopštio je da je dogovoreno povećanje broja dozvola za srpske prevoznike u međunarodnom teretnom drumskom saobraćaju sa Holandijom, i to za čak 15 odsto, prvi put posle devet godina.

To je rezultat sastanka srpsko-holandske Mešovite komisije za drumski prevoz putnika i tereta, koji je, na zahtev srpske strane održan u Beogradu.

Na sastanku su razmatrana pitanja bilateralne robne razmene i učešća drumskog vida saobraćaja u ovoj razmeni, kao i Nacrt novog bilateralnog sporazuma o drumskom saobraćaju, te prevoz tereta na teritoriji dve države, prevoz putnika i druga pitanja o načinu obavljanja drumskog saobraćaja na teritorijama Srbije i Holandije.

kamion, kamion sa prikolicom
foto: Shutterstock

- Rezultati sastanka kada je reč o kontingentu za prevoz tereta koji će se razmeniti u 2024. i narednim godinama predstavljaju nastavak dobre saradnje Srbije i Holandije i u oblasti drumskog saobraćaja - naveo je Vesić.

Precizirao je da je dogovoreno povećanje broja dozvola za srpske prevoznike, pa će se od 2025. razmenjivati 4.600 pojedinačnih i 400 vremenskih univerzalnih dozvola, što je povećanje za 600 dozvola u odnosu na postojeći broj koji nije menjan prethodnih devet godina.

Kamion
foto: Shutterstock

Dogovoreno je i da se srpskim prevoznicima dostavi i dodatnih 600 pojedinačnih dozvola za ovu godinu, dodao je Vesić.

- Zadovoljan sam što smo uspešno okončali i ove pregovore, jer će dogovoreni kontingenti dozvola omogućiti normalno obavljanje prevoza i u narednim godinama - rekao je ministar Vesić i zahvalio svom pomoćniku za drumski saobraćaj Miroslavu Alempiću koji je predvodio srpsku stranu u razgovorima sa holandskim partnerima.

BiznisKurir/Telegraf Biznis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja