OZBILJNI PROBLEMI UOČENI NA 3 MODELA AUTOMOBILA: Postoji mogućnost od požara i povreda vozača, obavezno proverite šta vozite!
Foto: Shutterstock

OZBILJNI PROBLEMI UOČENI NA 3 MODELA AUTOMOBILA: Postoji mogućnost od požara i povreda vozača, obavezno proverite šta vozite!

InfoBiz -

Državni inspektorat (DIRH) objavio je važno obaveštenje za vozače jer su kod nekih automobila uočeni problemi, pa bi vlasnici trebalo da se jave trgovcima.

Honda CR-V

Jedan od spornih modela je Honda CR-V (vozila proizvedena od 1. maja 2018. do 1. jula 2022. godine).

Na ugroženim vozilima, u slučaju sudara s prednjim levim delom automobila, može doći do oštećenja kabela akumulatora. Budući da u kabelu akumulatora nije ugrađen osigurač, u oštećenom kabelu može da dođe do kratkog spoja što će uzrokovati pregrevanje žica, zbog čega posledica može biti pojava vatre ispod haube.

Honda Sivik, Honda
foto: KURIR

Dacia Duster II

Vlasnici Dacie Duster II (vozila proizvedena 21. jula 2022) trebalo bi da se obrate trgovcu kod kog su kupili vozila.

Jedno od pogođenih vozila možda je bilo opremljeno neskladnim levim vazdušnim zavesama, što povećava rizik od povreda vozača ili suvozača.

Dačija, Dacia
foto: Dacia

Mercedes-Benz

Obaveštenje DIRH-a odnosi se na nekoliko modela: AMG GT, C-Klasse, E-Klasse, S-Klasse, SL, CLE, GLC, EQE SUV, EQE, EQS SUV, EQS (vozila proizvedena od 25. januara do 17. novembra 2023. godine).

Navojni spoj uzemljenja od 48 V ispod suvozačevog sedišta je možda zategnut s premalim zakretnim momentom. U tom slučaju, kablovska stopica uzemljenja možda neće biti pravilno pričvršćena i na ovom spoju može da poraste električni prelazni otpor, što može da dovede do povećanja temperature na tom delu, a time ne može u potpunosti da se isključi i opasnost od požara.

Mercedes, Mercedes GLB, Mercedes B klasa, B klasa, vozili smo mercedes GLB, test mercedes GLB, Mercedes Benz, vozili smo, auto test
foto: Kurir

Vlasnici vozila bi trebalo da se obrate trgovcu kod kog su kupili vozila.

kurir.rs/Poslovni dnevnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track