SJAJNA PRILIKA ZA STUDENTE: NBS objavila poziv za letnju praksu akademaca na završnim godinama studija
Foto: Shutterstock

SJAJNA PRILIKA ZA STUDENTE: NBS objavila poziv za letnju praksu akademaca na završnim godinama studija

InfoBiz -

Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je danas da će i ove godine tradicionalno organizovati letnju praksu od 1. jula do 30. avgusta za 29 studenata četvrte i pete godine akademskih studija u Srbiji, odnosno treće godine na Visokoj školi elektrotehnike i računarstva, kao i studente državljane Srbije koji studiraju u inostranstvu na završnim godinama.

Kako se ističe, centralna banka Srbije dvomesečnu letnju praksu za studente završnih godina organizuje kako bi im približila rad NBS kao institucije od čijeg poslovanja zavisi stabilnost finansijskog sistema i kako bi ih upoznala s raznovrsnim funkcijama koje ta banka obavlja.

NBS, Građani, Registar Računa
foto: Arhuva

Dodaje se da će studenti tokom leta imati priliku da u praksi primene teorijska znanja i steknu poslovno iskustvo u oblasti centralnog bankarstva.

NBS naglašava da je rok za prijavljivanje studenata 17. maj 2024, a nakon tog će biti organizovana selekcija prijavljenih kandidata koji ispunjavaju osnovne uslove.

Na letnju praksu, kako se precizira, NBS će primiti do 29 studenata četvrte i pete godine akademskih studija koji studiraju na visokoškolskim ustanovama koje su dobile akreditacije Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta, a koji će završetkom studija ostvariti najmanje 240 ili 300 ESPB bodova.

Biće primljeni i studenti treće godine na Visokoj školi elektrotehnike i računarstva sa studijskih programa Ekonomija i finansije, Ekonomska analiza i politika, Finansije, bankarstvo i osiguranje, Računovodstvo, revizija i finansijsko upravljanje, Poslovna analiza i konsalting, Primenjena statistika i kvantitativna analiza, Ekonometrija, Međunarodna ekonomija i spoljna trgovina i Pravo.

Za letnju praksu moći će da konkurišu i studenti treće godine studijskih programa Softversko inženjerstvo i informacione tehnologije sa Fakulteta tehničkih nauka Novi Sad, Matematičkog fakulteta, Informacioni sistemi i tehnologije sa Fakulteta organizacionih nauka, Informacione tehnologije u mašinstvu na Mašinskom fakultetu, kao i Arheologije, Računarske tehnike, Nove računarske tehnologije, Informacioni sistemi i Računarsko inženjerstvo na Visokoj školi elektrotehnike i računarstva.

studenti, studiranje, učenje
foto: Shutterstock

Praksa je namenjena i studentima filijala Ekonomskog fakulteta u Nišu i Kragujevcu za modul Finansije, bankarstvo i osiguranje i modul Računovodstvo i poslovne finansije.

NBS naglašava da će se na letnju praksu primati i do pet studenata državljana Srbije koji studiraju u inostranstvu na završnim godinama, na prethodno navedenim ili srodnim studijskim programima.

Studenti koji žele da se prijave na letnju praksu u centralnu banku Srbije moraju da imaju prosečnu ocenu ostvarenu tokom studija najmanje 8,00, da im apsolventski staž ne traje duže od godinu dana od dana upisa tog staža, kao i da su državljani Srbije.

(Kurir.rs/Politika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track